Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καρίτσα Λάρισας: Ελληναράδες έστησαν… «μπλόκο» σε λεωφορείο με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα!

Μετά τα Βρασνά, την Σκύδρα, τα Γιαννιτσά και τους καρνάβαλους της Νάουσας, άλλο ένα περιστατικό ξενοφοβίας χτύπησε την ελληνική επαρχία.

Αυτήν τη φορά στην Καρίτσα της Λάρισας, στο Δήμο Αγιάς, όπου ομάδα κατοίκων βγήκαν στο δρόμο το βράδυ της Τετάρτης με σκοπό να εμποδίσουν λεωφορείο το οποίο θα μετέφερε στο χωριό τους σαράντα έφηβους πρόσφυγες και μετανάστες, ηλικίας από 12 έως 19 ετών.

Μάλιστα, για να δείξουν τον μεγάλο «πατριωτισμό» τους απέναντι στους «επικίνδυνους εισβολείς» (τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα!), κρατούσαν και μια… ελληνική σημαία.

Οι πρόσφυγες αναμένονταν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, η αντίδραση ήρθε επειδή σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής φιλοξενούνται ήδη 73 πρόσφυγες και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την φιλοξενία και άλλων προσφύγων!

Μάλιστα, όπως επισήμαναν στο onlarissa.gr, ήδη έχουν συγκεντρώσει υπογραφές σε ένα ψήφισμα που στάλθηκε σε όλες τις αρχές, εκδηλώνοντας τις αντιρρήσεις τους για την έλευση των προσφύγων επισημαίνοντας: «Δεν θα σταματήσουμε εδώ θα μας βρουν μπροστά τους».