Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατάληψη στο Σταθμό Λαρίσης από πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ειδομένη (ΦΩΤΟ)

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα, ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ και στη μετανάστευση, έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια.

Κατάληψη των γραμμών του τρένου στο Σταθμό Λαρίσης πραγματοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, να μην πραγματοποιούνται τα δρομολόγιά της.

Οι πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στο Σταθμό Λαρίσης από το πρωί και απαιτούν να φύγουν από την Ελλάδα. Σύμφωνα με ΜΜΕ, είχε προηγηθεί παραπλανητικό διαδικτυακό κάλεσμα, σύμφωνα με το οποίο σήμερα θα άνοιγε το συνοριακό πέρασμα της Ειδομένης.

Την ίδια στιγμή, αναβρασμός επικρατεί και στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, πρόσφυγες από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο διαμονής προσφύγων με στόχο να κινηθούν και αυτοί προς Ειδομένη. Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει έξω από τον καταυλισμό των Διαβατών.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του απάνθρωπου εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ και στη μετανάστευση.