Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατηγορώ του Αινστάιν ενάντια στους Εγγλέζους και τους Εβραίους τρομοκράτες

 

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Λίγο πριν από τη δημιουργία του Κράτους του Ισραήλ, δύο εβραϊκές, οπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες οργάνωναν επιθέσεις για να εκδιώξουν απο την Παλαιστίνη τους Άραβες κατοίκους . Η μια ήταν οι Αγωνιστές για την Ελευθερία του Ισραήλ,  LEHI, γνωστή και σαν Stern Gang.

Η δεύτερη ήταν η Irgun με αρχηγό τον μετέπειτα πρωθυπουργό του Ισραήλ Μεναχέμ Μπεγκίν που συμμετείχε στις σφαγές αθώων ανθρώπων για να τους εκδιώξουν από την πατρίδα τους.

einstein1 (2)

 

Μεγάλο μέρος της οικονομικής στήριξης αυτών των εβραϊκών τρομοκρατών προερχόταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Stern Gang ιδιαίτερα, έπαιρνε  χρήματα μέσω της οργάνωσης “Αμερικανοί Φίλοι των Αγωνιστών για την Ελευθερία του Ισραήλ”. Ο Shepard Ρίφκιν ήταν εκτελεστικός διευθυντής της μετά τον κατακερματισμό της Παλαιστίνης με απόφαση του ΟΗΕ και πριν από τη δημιουργία του Ισραήλ τον Μάιο του 1948.

Ο Ρίφκιν ζήτησε από τον Albert Einstein να βοηθήσει την Stern Gang να συγκεντρώσει χρήματα για όπλα για να εκδιώξει τους Άραβες και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους.

Στις 9 Απριλίου 1948, 120 τρομοκράτες Εβραίοι και από τις δύο οργανώσεις επιτέθηκαν με όπλα και χειροβομβίδες και σκότωσαν 240 ανθρώπους στο χωριό Deir Yassin, με σκοπό να τους εκδιώξουν και να τρομοκρατήσουν όλους τους υπόλοιπους Παλαιστινίους. Σαν να μην έφτανε αυτό φόρτωσαν τα γυναικόπαιδα σε 4 φορτηγά και τους περιέφεραν στην εβραϊκή συνοικία στην Ιερουσαλήμ κατω από ζητωκραυγές για τους τρομοκράτες και βρισιές και λιθοβολισμούς του πλήθους εναντίον των Αράβων, πριν τους αφήσουν στην Αραβική συνοικία.

einstain (3)

Στις 10 Απριλίου, μια  ημέρα μετά την σφαγή των Αράβων, ο Αϊνστάιν απάντησε με την παρακάτω επιστολή στον Shepard Ρίφκιν όπου αποκαλεί τρομοκράτες και παραπλανημένους εγκληματίες την Stern  Gang και αλλά με πρώτους υπαίτιους τους Εγγλέζους που άφησαν τις σφαγές να εξελιχθούν.

 Προς τον Shepard Rifkin

Εκτελεστικό Διευθυντή της οργάνωσης “Φίλων των αγωνιστών για την Ελευθερία του Ισραήλ”

Αγαπητέ κύριε

Όταν θα επέλθει η πραγματική και τελική καταστροφή μας στην Παλαιστίνη οι πρώτοι υπεύθυνοι θα είναι οι Βρεττανοί και δεύτεροι οι Τρομοκρατικές Οργανώσεις που έχουν δημιουργηθεί στις δικές μας γραμμές. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτούς τους παραπλανημένους και εγκληματίες ανθρώπους.

Με τιμή

Albert Einstein

10 Απριλίου 1948

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία