Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για τον δρόμο-καρμανιόλα Πατρών-Πύργου

Ερώτηση για τη λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της τραγικής και επικίνδυνης κατάστασης του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου κατέθεσε το ΚΚΕ προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Η τραγική καθυστέρηση υλοποίησης ενός ασφαλούς δρόμου έχει ως αποτέλεσμα την καταγραφή σωρείας ατυχημάτων, μεταξύ τους και αρκετών θανατηφόρων, όπως το πρόσφατο που προκάλεσε τον θάνατο 17χρονης κοπέλας στην Κάτω Αχαγιά.

Στο κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφουν οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης, γίνεται αναφορά στη σωρεία των ατυχημάτων και σημειώνεται:

«Για ακόμα μια φορά θρηνήσαμε θύματα στον δρόμο – καρμανιόλα Πατρών – Πύργου. Μετά το 2021, που καταγράφηκαν 6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, και τις πρόσφατες πλημμύρες, που ανέδειξαν και πάλι την τραγική κατάσταση του αυτοκινητόδρομου, μια νεαρή κοπέλα, 17 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο».

Παράλληλα αναδεικνύονται τα αίτια των τραγικών καθυστερήσεων: «Η απαράδεκτη εγκληματική πολιτική του κόστους – οφέλους, με την οποία σχεδιάζουν τα έργα η ΕΕ και οι κυβερνήσεις, η σημερινή της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η βασική αιτία ανύπαρκτων ή υποτυπωδών υποδομών που αφορούν τις ανάγκες του λαού μας, τις οποίες θυσιάζουν στην προκρούστεια κλίνη του “μεταφορικού έργου”.

Τεράστιες ευθύνες έχουν και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, που τόσα χρόνια υπηρετούν πιστά την αντιλαϊκή πολιτική του κόστους – οφέλους των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Μάλιστα, ακόμα εκκρεμούν βελτιωτικά έργα του αυτοκινητόδρομου τα οποία είχε ανακοινώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Η παραχώρηση της κατασκευής του έργου σε ιδιώτες έχει ως αποτέλεσμα, πέρα από την καθυστέρηση, σημαντική αύξηση του κόστους του έργου. Το ΚΚΕ επιμένει στην ανάγκη δημιουργίας του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος μέχρι την Τσακώνα, ενός έργου χωρίς διόδια, με προστασία των οικισμών και του φυσικού περιβάλλοντος».

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων