Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυριάκος Βελόπουλος, ο… «τουρκοφάγος» του Twitter ξαναχτυπά!

Σε νέο παραλήρημα εθνικισμού και… μεγαλοιδεατισμού προχώρησε ο Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή το θάνατο του Έλληνα αλεξιπτωτιστή Κ.Μ. σε νυχτερινή άσκηση.

Αναφερόμενος στο τραγικό γεγονός, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Ελληνική Λύση ανέβασε στο Twitter χάρτη της Ελλάδας που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την Κωνσταντινούπολη, την ανατολική Θράκη, τη Σμύρνη και παράλια της Μικράς Ασίας, την Κύπρο και τμήμα της Αλβανίας.

velopoulos xartis

Σαν να μην έφτανε αυτό το ρεσιτάλ σωβινισμού, ο… «τουρκοφάγος» του Twitter Βελόπουλος προχώρησε και σε δεύτερη ανάρτηση απαντώντας προκλητικά σε όσους αντέδρασαν. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και τηλεπωλητής βιβλίων και κεραλοιφών έγραψε:

«Η απάντησή μου (όχι των διαχειριστών του τουίτερ): Εγώ προέρχομαι από τις υπόδουλες πατρίδες! Δεν ξεχνώ και την Μεγάλη ιδέα των Ελλήνων υπηρετώ! Χρησικτησία ελληνικών εδαφών από εισβολείς δεν αποδέχεται η Ελλάδα και οι Ελληνες! ΞΥΔΙ ΛΟΙΠΟΝ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ; «ΠΙΣΤΕΥΤΗ».

Το τι είδους… «μεγάλη ιδέα» υπηρετούν πολιτικοί τύπου Βελόπουλου είναι ένα άλλο θέμα. Η ουσία βρίσκεται στην εθνικιστική, ακροδεξιά ρητορική που στοχεύει στη δημιουργία μίσους κατά των γειτονικών λαών, ενώ σκόπιμα αποσιωπά τον πραγματικό εχθρό που δεν είναι άλλος από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις (ΝΑΤΟ, ΕΕ) και τις επιδιώξεις του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου.

Σαν καρικατούρα του Ερντογάν στην άλλη όχθη του Αιγαίου, ο Βελόπουλος και οι πολιτικά όμοιοί του «επενδύουν» στον εθνικισμό και το ρατσισμό, παίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι όσων θέλουν να αποπροσανατολίσουν την εργατική τάξη για τα αίτια που προκαλούν τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Μετά απ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε στο Βελόπουλο και στους υπερπατριώτες του πληκτρολογίου «καλό δρόμο» για την κατάκτηση της… «Κόκκινης Μηλιάς».