Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Μπακογιάννης: Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα για τον συνωστισμό στην Ομόνοια

Τον σάλο που προκάλεσε ο συνωστισμός πλήθους κόσμου στα χθεσινά «εγκαίνια» της ανανεωμένης πλατείας Ομονοίας προσπάθησε να… μαζέψει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο δήμαρχος ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μεταξύ άλλων παραδέχεται ότι η δημοτική αρχή δεν προέβλεψε ότι θα μαζεύονταν τόσος πολύς κόσμος.

«Κάναμε ένα μεγάλο λάθος, γιατί δεν προβλέψαμε ότι όταν ανοίγει η πλατεία Ομονοίας είναι λογικό να μαζευτεί αυθόρμητα πολύς κόσμος» σημειώνει στη δήλωση του ο κ. Μπακογιάννης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι από πλευράς του Δήμου «δεν έγιναν εγκαίνια, φιέστα ή ομιλίες».

Είναι θετικό ότι ο δήμαρχος αναγνωρίζει το λάθος του, αλλά το ερώτημα παραμένει: Έπειτα από τόσες δημόσιες επισημάνσεις της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών, έπειτα από τον κουρνιαχτό που σήκωσαν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων για τις «πλατείες», πως γίνεται η διοίκηση του δήμου Αθηναίων να αδυνατεί να προβλέψει το προφανές; Ότι μια τέτοιου είδους εκδήλωση θα προσέλκυε, αναπόφευκτα, μεγάλο αριθμό ανθρώπων;

Αλήθεια, οι βουλευτές της ΝΔ που είχαν «ανέβει στα κεραμίδια» με την μεγαλειώδη Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στο Σύνταγμα (όπου τηρήθηκαν στο ακέραιο όλα τα μέτρα προστασίας), τι έχουν να πουν επί του θέματος;