Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαός πληρώνει, κεφάλαιο τα κονομάει κ. Καραμανλή

Ασφαλείς δρόμοι ίσον διόδια! Αυτό το αξίωμα λάνσαρε προς κοινωνική εμπέδωση ο υπουργός Υποδομών Κ.Καραμανλής, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Σκάι και αναφερόμενος στον οδικό άξονα της Βόρειας Κρήτης. Είπε συγκεκριμένα ο υπουργός: «Αν θέλουμε να έχουμε καλούς και ασφαλείς δρόμους πρέπει να πληρώνουμε διόδια, με μια προφανώς λελογισμένη τιμή, όπως γίνεται και στους ευρωπαϊκούς οδικούς άξονες, αυτό ισχύει για όλους τους δρόμους της χώρας και για τον ΒΟΑΚ».

Ακριβώς τα ίδια που πρέσβευε και έκανε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες απ’ αυτόν κυβερνήσεις για να εξασφαλίζουν τα κέρδη των ιδιωτών στους οποίους έχουν παραχωρηθεί όλοι οι αυτοκινητόδρομοι.

Είναι η λογική του πρέπει να πληρώσεις για να έχεις καλές υπηρεσίες Υγείας, να πληρώσεις για να έχεις πρόσβαση στην παραλία, να πληρώσεις εν τέλει για τον αέρα που ανασαίνεις

Τα διόδια (τα οποία όλο και πληθαίνουν) και οι διαρκείς αυξήσεις δε γίνονται για καλύτερους δρόμους αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Οι εργαζόμενοι έχουν χρυσοπληρώσει τριπλά και τετραπλά μέσω της φορολογίας και των τελών τους αυτοκινητόδρομους.

Τα διόδια είναι μέρος της φοροληστείας και γενικότερα του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι κυβερνήσεις καθώς και η ΕΕ, για να προστατέψουν και να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους, για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει τεράστιους φόρους, φόρο καυσίμων, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ. Τα έργα και τις υποδομές να τα αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον.