Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λουΐζα Ράζου: «Η συνταγματική αναθεώρηση είναι άλλη μια «δουλειά» του ΣΥΡΙΖΑ για το κεφάλαιο»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει πολλές “δουλειές” μέχρι τώρα, έχει υλοποιήσει τα μνημόνια μέχρι κεραίας και τώρα έχει τη δυνατότητα να κάνει άλλη μια “δουλειά” για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και την εδραίωση της εξουσίας του που είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος» ανέφερε η Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρέμβασή της στην ΕΡΤ1.

Όπως επισήμανε, η αναθεώρηση του Συντάγματος κινείται στην κατεύθυνση της περαιτέρω ισχυροποίησης εκείνων των θεσμικών επιλογών «οι οποίες κάθε άλλο παρά φιλολαϊκό χαρακτήρα έχουν» και ως παράδειγμα που επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμηση έφερε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, την συνέχιση της υπερίσχυσης του ευρωπαϊκού κεκτημένου έναντι του εθνικού και τις προτάσεις για τον ρόλο του κράτους, μέσω του τρόπου που θα διορίζονται οι Ανεξάρτητες Αρχές και η κρατική υπαλληλία στα ανώτερα δημόσια αξιώματα, όπως οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων.

Επίσης, ανέφερε πως η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος «μπορεί να αξιοποιηθεί για τη συντήρηση ενός διπολικού καβγά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ». Η Λ. Ράζου είπε ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, «και με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που θα αναδεικνύουν την ριζικά διαφορετική αντίληψή του Κόμματος σε σχεση με το Σύνταγμα και ποιόν υπηρετεί».

«Ο λαός πρέπει να παρακολουθήσει αυτή τη συζήτηση και να δει, επί της ουσίας, ποιά πολιτική αποκρυσταλλώνεται τόσο καιρό και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία πολιτική έρχεται σαν επιστέγασμα ο θεμελιώδης νόμος του αστικού κράτους» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για την Συμφωνία των Πρεσπών απάντησε ότι «είναι μια κακή σύμφωνία και για τους δύο λαούς» και με την οποία, εφόσον υλοποιηθεί, «θα έχει γίνει ένα αποφασιστικό βήμα για να προωθηθούν τα αμερικανονατοίκά σχέδια στην περιοχή, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για το σύνολο των Βαλκανίων και για τον ελληνικό λαό».