Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μάνδρα: Κόβουν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά και νεφροπαθή μάνα!

Τη διακοπή ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια που ζει στις εργατικές κατοικίες Μάνδρας, με δύο ανήλικα παιδιά και νεφροπαθή μάνα, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Ελευσίνας Ενάντια στην Ακρίβεια.

«Ο λογαριασμός που ήρθε ανερχόταν στο ύψος των 1.180 ευρώ και η πάροχος ιδιωτική εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος τη Μ. Δευτέρα, αναγκάζοντας την οικογένεια να κάνει Πάσχα χωρίς ρεύμα και να περάσει κυριολεκτικά τη “βδομάδα των παθών”» καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα.

Σημειώνει ότι «το παραπάνω περιστατικό αποτελεί μεγάλη ντροπή και ο λαός της Ελευσίνας και της Μάνδρας δεν μπορεί να το ανεχτεί. Όπως δεν μπορούμε να ανεχτούμε το γεγονός ότι σε μια περιοχή που δραστηριοποιούνται διυλιστήρια, εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, κ.α. οικογένειες να μένουν χωρίς ρεύμα, άλλες να απειλούνται με διακοπές ρεύματος και άλλες να ματώνουν να πληρώσουν τα υπέρογκα τιμολόγια. Στην Ελευσίνα, τη Μάνδρα και στο Θριάσιο Πεδίο ζούμε τη μεγάλη αντίφαση: Από τη μία το “σκοτάδι” των λαϊκών σπιτιών και από την άλλη τα αμύθητα κέρδη των ομίλων της ενέργειας στο χρηματιστήριο ενέργειας».

Η Επιτροπή Αγώνα απαιτεί να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα στη συγκεκριμένη οικογένεια και διεκδικεί:

Να μην κοπεί σε κανένα λαϊκό σπίτι ή μικρομάγαζο η παροχή Ενέργειας λόγω αδυναμίας πληρωμής. Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

Kατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη,φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Παράλληλα, καλεί αύριο Πέμπτη 28 Απρίλη στις 19.00, στην κινητοποίηση – πικετοφορία ενάντια στην ακρίβεια με ραντεβού απέναντι από τα «Goody’s».

Παρέμβαση από την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τηλεφωνική παρέμβαση στο Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας πραγματοποίησε ο Μπάμπης Θεοδώρου, δημοτικός σύμβουλος Μάνδρας – Ειδυλλίας με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος απαίτησε να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα στη μονογονεική οικογένεια που κατοικεί στις εργατικές κατοικίες της Μάνδρας και η εταιρεία elpedison της έκοψε το ρεύμα.

902.gr

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων