Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τό είδαμε κι αυτό… Μήπως ψάχνετε για τροχόσπιτο camper με υπόκρουση τυμπάνων πολέμου; το πιο σκληροτράχηλο 6×6 στη διάθεσή σας!

Ενώ, συνεχίζει να βρίσκεται στο «κόκκινο» η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στο ευρωατλαντικό μπλοκ και τη Ρωσία, με το ΝΑΤΟ να «ενισχύει την ετοιμότητά του», τη Ρωσία να απαντά με τον τρόπο της στις προτάσεις ασφαλείας των ΗΠΑ (απέλασε στο μεταξύ Αμερικανό διπλωμάτη), την ΕΕ να ζητά «πράξεις» από τη Ρωσία και την ελληνική κυβέρνηση να αναδεικνύεται «πρωτοπαλίκαρο» ΝΑΤΟ – ΕΕ …

Ενώ οι λαοί της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ –μεταξύ αυτών Ουκρανία και Ρωσία, αλλά και οι άλλες σοσιαλιστικές χώρες του συμφώνου της Βαρσοβίας μέχρι το 1991 ζούσαν ειρηνικά –μέσα από τις διαφορές τους και τώρα ζουν έναν εφιάλτη… καθώς έχει ανοίξει παράθυρο πολέμου,

Ενώ πέρα από οποιοδήποτε πρόσχημα, μια μεγάλη σύγκρουση -πρωτίστως πολιτικο_οικονομική, ισχυρών δυνάμεων, ενός κουβαριού κρατών και μονοπωλίων-γιγάντων εξελίσσεται σε πάρα πολλά σημεία του πλανήτη, για τον ενεργειακό, τον ορυκτό πλούτο, τις βιομηχανικές υποδομές, για τους δρόμους που περνούν εμπορεύματα, για τους αγωγούς ενέργειας, με απρόβλεπτες εξελίξεις-ντόμινο… και

Η ενημέρωση περνάει αναγκαστικά από τα μεγάλα αστικά ΜΜΕ (με copy-paste πληροφόρηση), όπου συχνά χάνεται η είδηση μέσα από παραπλανητικά παράθυρα.

Σε ότι μας αφορά “φιλτράρουμε” κατά δύναμη, μέσω Ριζοσπάστη, 902.gr, παρεμβάσεων του ΚΚΕ… κλπ.

Η Ρωσική πλευρά (κυβέρνηση), εκφράζεται βασικά μέσω του Rossiya Segodnya (Ρωσία Σήμερα) που δημιουργήθηκε το 2013 από τον Πούτιν, ενώ το ιστορικό (από το 1941) RIA Novosti (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών) πρακτικά διαλύθηκε σαν αυτόνομο ΜΜΕ.

Τις προάλλες –προκειμένου, μεταξύ μισοαλήθειας, «μικρών» | μεγάλων ψεμάτων και τρολ να διασκεδάσουμε την αγωνία μας για το τι μέλλει γενέσθαι πέσαμε πάνω στις παρακάτω «πολεμικές» φωτογραφίες …

και κάνοντας κλικ …
Τέλος καλό όλα καλά!

Θέλετε να ζήσετε… ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές στη φύση με απαράμιλλο σκληροτράχηλο στιλ;

«Το προερχόμενο από τη Σοβιετική Ένωση εξάτροχο σκληροτράχηλο camper, που βασίζεται στο ZIL 131 της Zavod Imeni Likhachyova ένα από τα πιο διαδεδομένα στρατιωτικά φορτηγά της, το οποίο παρέμεινε στην παραγωγή για σχεδόν έξι δεκαετίες, από το 1966 έως και το 2012» στη διάθεσή σας!

Θα βρεθείτε μεταξύ ουρανού και γης –πάει παντού! στο όχημα που χρησιμοποιήθηκε από τους Σοβιετικούς και μετέπειτα τους Ρώσους ποικιλοτρόπως, από όχημα μεταφοράς προσωπικού ως φορτηγό-βάση για τους πυραύλους BM-21 “Grad” και 9P138 και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο ανθεκτικά οχήματα που έχουν παραχθεί ποτέ, το οποίο μπορούσε να αντιμετωπίσει με την ίδια επιτυχία τους σιβηρικούς χειμώνες αλλά και την ακραία ζέστη της Σαχάρας.

Σίγουρα μια από τις πιο σπάνιες διαμορφώσεις του ZIL 131 είναι αυτή που βλέπετε στις οθόνες σας με το σοβιετικό φορτηγό να έχει μετατραπεί σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, όχι απλά 4Χ4, αλλά 6Χ6 με την κίνηση να φτάνει και στους τρεις άξονες.

Το camper ZIL 131 των επτά τόνων με τον 6λιτρο (6.000cc) 8κύλινδρο κινητήρα, μπορεί να λειτουργήσει με διαφορετικούς τύπους καυσίμου.

Μια σπάνια μετατροπή, η οποία χρησιμοποιήθηκε από την σοβιετική στρατιωτική μηχανή ως κινητό κέντρο επιχειρήσεων και σύμφωνα και με τη σχετική αγγελία «βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει δεχτεί και κάποιες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε δεύτερο χρόνο και δεν περιλαμβάνονταν στα αρχικά σχέδια – καναπές που μετατρέπεται σε κρεβάτι, μικρός νιπτήρας, κουζινάκι κά.

Κατά τα άλλα το εσωτερικό βρίσκεται εν πολλοίς στην αρχική του κατάσταση με τα ντουλάπια και τα ράφια να αποτελούν αυθεντικό εξοπλισμό, όπως και η καταπακτή στην οροφή, ενώ «αυτό που σίγουρα χρειάζεται να γίνει είναι να αλλαχτεί το ρεζερβουάρ του με ένα καινούριο», ένας υπέροχος λόγος για να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί με τον επόμενο ιδιοκτήτη του.

Σύγχρονη πινελιά που θα βοηθήσει τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες και θα κάνει πιο εύκολη τη συμβίωση τους με το σκληροτράχηλο φορτηγό είναι οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στο πίσω αλλά και το εμπρός μέρος, «με την οθόνη τους να καμουφλάρεται διακριτικά μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού», ενώ φέρει σύστημα μπαταριών και φωτοβολταϊκά για απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας όταν βρίσκεστε μακριά από τον πολιτισμό, είναι εξοπλισμένο με κεντρικό σύστημα που φουσκώνει και ξεφουσκώνει τα ελαστικά, για απρόσκοπτη κίνηση σε κάθε έδαφος.

«Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί» –οι άγγλοι είναι τυπικοί μέχρι αηδίας σε αυτά ότι «αν και χρηστικό όχημα, καθώς πρόκειται για ένα μηχάνημα 7 τόνων, απαιτείται η κατάλληλη άδεια για την κίνησή του σε δημόσιους δρόμους»… και

«Ένα αγγλικό εγχειρίδιο χειρισμού συνοδεύει το όχημα, μαζί με έναν συμπληρωματικό οδηγό για το off roader 6x6».

Στο τέλος της αγγελίας του carandclassic.com μπορείτε δείτε Gallery | λεπτομέρειες και όσοι πιστοί προσέλθετε…
Α… α …όχι πλέον Reserve not met -πέταξε το πουλάκι, κι ότι ετοιμαζόμαστε για σοβαρή προσφορά -πουλήθηκε £12.000

σσ. Περισσότερα για την ιστορία του Zil 131 (ЗИЛ-131) όχι αυτό που πουλήθηκε αλλά το «κανονικό» τον ακάματο -για 50 χρόνια εργάτη της ΕΣΣΔ και για 25+ της καπιταλιστικής Ρωσίας εδώ

Επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς
ΗΠΑ-ΝΑΤΟ συνεχίζουν να εξοπλίζουν το Κίεβο και επιμένουν για «επικείμενη ρωσική εισβολή»