Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μανόλης Μαθιουδάκης, πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ: «Μόνον η ψήφος στο ΚΚΕ συμφέρει τους εργαζόμενους!»

Τώρα οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές δυνάμεις έχουν την πείρα και μπορούν να ξεκαθαρίσουν ποιοι ήταν και είναι δίπλα τους στους αγώνες για τα δικαιώματά τους και, από την άλλη, ποιες πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, αλλά και τα (απο)κόμματα – παρακλάδια τους που με τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές τσάκισαν εργατικά – εργασιακά – λαϊκά δικαιώματα και όποιες κατακτήσεις, μισθούς και συντάξεις για να στηρίξουν τα κέρδη και την ανάπτυξη των μεγαλοκαπιταλιστών επιχειρηματιών…

Είναι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που, στο πλαίσιο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συμφωνούν και συνυπηρετούν, πήραν όλα τα παραπάνω αντιλαϊκά μέτρα προσθέτοντας και εφαρμόζοντας, η κάθε κυβέρνηση στα μέτρα της άλλης, νέα βάρβαρα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. Ετσι, είναι προδιαγραμμένο πως η επόμενη μέρα θα είναι χειρότερη όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί από τα αστικά κόμματα που είναι δεσμευμένα στην πολιτική της ΕΕ. Επομένως οι εργαζόμενοι πρέπει να ενισχύσουμε το ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει αυτές τις πολιτικές και πρέπει να δυναμώσει γιατί έτσι δυναμώνει ο ίδιος ο λαός για να αποτρέψει τα χειρότερα με τον αγώνα του.

Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ που, τώρα, υπόσχονται αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μείωση φόρων κ.λπ. δεν έχουν καταργήσει κανένα από τα βάρβαρα εξοντωτικά αντεργατικά μέτρα που συναποφάσισαν στο πλαίσιο των μνημονίων και ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Ετσι, στην πραγματικότητα, απλώς, συνεχίζουν την κοροϊδία για να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους μια ακόμα φορά.

Αλλά δεν είναι μόνον οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοσαν και συνεχίζουν στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ όλα τα αστικά κόμματα. Η εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία στο πλευρό του ευρωατλαντικού ιμπεριαλιστικού μετώπου (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ), στον οποίο συμφωνούν όλα τα αστικά κόμματα – κυβερνητικά και …αντιπολιτευόμενα – εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας, που πληρώνει ήδη βαρύ τίμημα με την ακρίβεια, τον πληθωρισμό κ.λπ.

Αυτές τις εγκληματικές πολιτικές καταγγέλλει και αντιπαλεύει μόνο το ΚΚΕ οργανώνοντας τον αγώνα των εργαζομένων. Επίσης το ΚΚΕ, τιμώντας και την Ιστορία του, είναι το μόνο Κόμμα που καταγγέλλει, καταδικάζει και αντιπαλεύει κινητοποιώντας τις λαϊκές δυνάμεις του τόπου μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, για απεμπλοκή και καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν καλώντας τον λαό να μη διαλέξει κανένα στρατόπεδο ιμπεριαλιστών.

Αυτά πρέπει να θυμούνται – και με αυτό το κριτήριο – οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, όλες οι λαϊκές δυνάμεις όταν θα φθάσουμε στην κάλπη έχουμε κάθε συμφέρον να μαυρίσουμε τα κόμματα του δικομματισμού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά – συστημικά (απο)κόμματα – συμπληρώματα όπως Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 και τα άλλα ακροδεξιά φασιστικά μορφώματα. Και για να είναι αποφασιστική η ψήφος μας πρέπει να ενισχύσουμε το τιμημένο ΚΚΕ.

Περιθώρια για αυταπάτες δεν υπάρχουν! Μόνον η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η απάντηση καταδίκης στις βάρβαρες ευρωενωσιακές – ευρωατλαντικές πολιτικές που εφαρμόζουν τα αστικά κόμματα. Μόνον η «κόκκινη» ψήφος μπορεί να δημιουργήσει προοπτική για τα λαϊκά – εργατικά συμφέροντα. Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση και να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για μέτρα σε όφελος του λαού μας στον δρόμο της αντεπίθεσης, για κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές, στην οποία ο λαός και η νεολαία μας θα ευημερούν. Γι’ αυτό στις επερχόμενες εκλογές ψηφίζουμε και ενισχύουμε το τιμημένο ΚΚΕ!

Μανόλης Μαθιουδάκης,

δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, γιος του καθηγητή Γιάννη Μαθιουδάκη, Γραμματέα του ΕΑΜ Ρεθύμνου που σκοτώθηκε σε ενέδρα των Γερμανών ναζί την περίοδο της Κατοχής.

«Ριζοσπάστης».