Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντομπάσκετ: Τα σημερινά αποτελέσματα – Βγήκαν τα δύο ζευγάρια της 8άδας

Μουντομπάσκετ: Η Αργεντινή επιδόθηκε σε επίδειξη δύναμης, πριν ριχθεί στη νοκ άουτ «μάχη» των προημιτελικών, κατακτώντας αήττητη την πρώτη θέση του 9ου ομίλου. Οι «γκαούτσος» επικράτησε άνετα με 91-65 της Πολωνίας στη Φοσάν, για τη 2η και τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης, υποχρεώνοντας τους ηττημένους, που επίσης συνεχίζουν στην οκτάδα, στην πρώτη τους απώλεια στη διοργάνωση. Τα δεκάλεπτα: 14-20, 27-42, 41-70, 65-91. Απόλυτος πρωταγωνιστής των θριαμβευτών, ο Λουίς Σκόλα, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ από την Πολωνία των 23 λαθών (!) ο Έι Τζέι Σλότερ ήταν απελπιστικά μόνος για την υπέρβαση (16π.).

Την ίδια ώρα η Ισπανία έφτανε στη νίκη απέναντι στη Σερβία. Αυτό σημαίνει πως η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Σερβία, στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την ίδια στιγμή που η Ισπανία θα κοντραριστεί με την Πολωνία, με φόντο την πρόκριση στην τετράδα.

Η Ισπανία πήρε τα ηνία του αγώνα με τη Σερβία από το δεύτερο δεκάλεπτο, έφερε την αναμέτρηση στα δικά της μέτρα και έφτασε στη νίκη (81-69), ολοκληρώνοντας τη φάση των «16» δίχως απώλειες. Πρώτη ήττα για την Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ρίκι Ρούμπιο ηγήθηκε για ένα ακόμα παιχνίδι με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ είχε βοήθειες από τον Βίκτορ Κλαβέρ με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από την Σερβία ξεχώρισε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που ήταν μια ομάδα… μόνος του με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Με νίκη γοήτρου, η οποία συνοδεύτηκε από μία τεράστια ανατροπή, ολοκλήρωσε η Ιταλία τις υποχρεώσεις της στην Κίνα. Η «σκουάντρα ατζούρα», η οποία είχε βρεθεί ακόμη και στο -26 (59-33), επικράτησε στην παράταση με 94-89 (83-83κ.α.) του Πουέρτο Ρίκο, στη 2η και τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης.

Με νίκη «αποχαιρέτησε» και η Ρωσία τα παρκέ της Κίνας. Η ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς έκαμψε δύσκολα (69-60) την αντίσταση της Βενεζουέλας, καταλαμβάνοντας την 3η θέση του 9ου ομίλου με ρεκόρ 3-2 και κρατώντας τους ηττημένους στο… βυθό με ρεκόρ 2-3.

Η Νιγηρία έκαμψε την αντίσταση της Κίνας στην Γκουανζού (86-73), «αρπάζοντας» από την Τυνησία το απευθείας «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ως η κορυφαία αφρικανική ομάδα της διοργάνωσης.

Το «εισιτήριο» για το Πεκίνο εξασφάλισε το Ιράν, μετά τη νίκη με 95-75 επί των Φιλιππίνων στο Πεκίνο, ως η κορυφαία ασιατική ομάδα της διοργάνωσης.

Με νίκη -την τρίτη της σε πέντε αγώνες στην διοργάνωση – ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Τυνησία, καθώς επικράτησε της Ανγκόλας με 86-84. Πλέον, οι Τυνήσιοι θα περιμένουν τους αυριανούς αγώνες κατάταξης, για να μάθουν την τελική τους κατάταξη (17-20), ενώ η Ανγκόλα που έκλεισε το τουρνουά με απολογισμό 1-4 θα καταταγεί σε μία θέση μεταξύ 21 και 24.

Η Νότια Κορέα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο με νίκη, η οποία ήταν και η μοναδική στη διοργάνωση. Η ομάδα του Σανγκ Σικ Κιμ επικράτησε με 80-71 της Ακτής Ελεφαντοστού στο κλείσιμο της αυλαίας της 2ης αγωνιστικής για τις θέσεις 17-32, «τερματίζοντας» στην τρίτη θέση του 13ου ομίλου και διατηρώντας τους ηττημένους στην 4η θέση με αρνητικό ρεκόρ 0-4.