Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μυστικά για τη σωστή επιλογή σπιτιού

Το να κατανοήσετε τον τρόπο αναζήτησης του ιδανικού σπιτιού είναι μια σημαντική ικανότητα έτσι ώστε να αποφύγετε μια λάθος επιλογή. Δείτε παρακάτω κάποια μυστικά που για την σωστή επιλογή ενός σπιτιού.

Βήμα 1: Λάβετε μια επιθεώρηση στο σπίτι

Συνήθως, οι προσφορές αγοράς εξαρτώνται από τον έλεγχο του ακινήτου για σημάδια δομικής βλάβης ή για πράγματα που μπορεί να χρειαστούν επιδιόρθωση. Ένας κτηματομεσίτης από το Roula Rouva Real Estate στην Κέρκυρα θα σας βοηθήσει να κανονίσετε την πραγματοποίηση αυτής της επιθεώρησης εντός λίγων ημερών από την αποδοχή της προσφοράς σας από τον πωλητή.

Αυτό το ενδεχόμενο σας προστατεύει δίνοντάς σας την ευκαιρία να διαπραγματευτείτε εκ νέου την προσφορά σας ή να την αποσύρετε εάν η επιθεώρηση αποκαλύψει σημαντική υλική ζημία.

Βήμα 2: Συνεργαστείτε με μια τράπεζα για να επιλέξετε το δάνειο σας

Οι δανειστές έχουν ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων δανεισμού σε ανταγωνιστικές τιμές για κάθε ανάγκη πελατών. Από καταναλωτικά δάνεια για να αγοράσετε μοναδικά κλασικά χαλιά ή άλλες πολυτέλειες μέχρι στεγαστικά.

Θα έχετε πολλές ερωτήσεις όταν αγοράζετε ένα σπίτι, και έχοντας έναν έμπειρο τραπεζίτη θα σας βοηθήσει να κάνετε τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Κάθε αγοραστής σπιτιού έχει τις δικές του προτεραιότητες όταν επιλέγει ένα δάνειο. Μερικοί ενδιαφέρονται να διατηρήσουν τις μηνιαίες πληρωμές τους όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Άλλοι ενδιαφέρονται να διασφαλίσουν ότι οι μηνιαίες πληρωμές τους δεν θα αυξηθούν ποτέ κτλ.

Βήμα 3: Εκτιμήστε το σπίτι

Οι δανειστές θα κανονίσουν έναν εκτιμητή να παρέχει μια ανεξάρτητη εκτίμηση της αξίας του σπιτιού που αγοράζετε. Ο εκτιμητής είναι μέλος τρίτης εταιρείας και δεν συνδέεται άμεσα με τον δανειστή. Η αξιολόγηση θα ενημερώσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ότι θα πληρώσετε μια δίκαιη τιμή για το σπίτι.

Βήμα 4: Συντονίστε τη γραφειοκρατία

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχει πολλή γραφειοκρατία στην αγορά ενός σπιτιού. Ο δανειστής θα σας παραχωρήσει όλα τα χαρτιά και να βεβαιωθείτε ότι ο πωλητής είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του σπιτιού που αγοράζετε.

Βήμα 5: Κλείστε την πώληση

Στο κλείσιμο, θα υπογράψετε όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των εγγράφων δανείου σας. Συνήθως χρειάζονται μερικές μέρες για να χρηματοδοτηθεί το δάνειο σας μετά την επιστροφή των εγγράφων στον δανειστή. Μόλις παραδοθεί η επιταγή στον πωλητή, είστε έτοιμοι να μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι!