Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μόσχα: Στεφάνι στο μαυσωλείο του Λένιν κατέθεσε ο κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ

Το μαυσωλείο του Β.Ι.Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας επισκέπτηκε σήμερα ο κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ, καταθέτοντας στεφάνι και αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο μπολσεβίκο ηγέτη και πρωτεργάτη της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. 

Ο Ντιάζ-Κανέλ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη – για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του- στη Ρωσία, όπου είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να δωθεί στην Αβάνα δάνειο ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ για αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων. 

Σε δηλώσεις του προς τον Τύπο, ο Πούτιν σημείωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει τεχνολογική βοήθεια στην Κούβα ενώ καταδίκασε τον οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο νησί εδώ και πέντε δεκαετίες.

Οι δύο πλευρές δείχνουν επίσης να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της Κούβας και άλλων κρατικών υποδομών.