Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μόσχα: Τίμησαν την 96η επέτειο από το θάνατο του Λένιν

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, γυναίκες και άνδρες, μέλη και φίλοι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), αλλά και άλλων κομμουνιστικών οργανώσεων και νεολαιών, βρέθηκαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρωτεργάτη της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης Βλαντιμίρ Ι. Λένιν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 96 χρόνων από το θάνατο του.

Οι συγκεντρωμένοι κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια στο Μαυσωλείο του Λένιν, παρουσία αντιπροσωπείας του ΚΚΡΟ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.

Κατά την ομιλία του, ο Ζιουγκάνοφ εξήρε την προσωπικότητα και το ρόλο του Λένιν, χαρακτηρίζοντας τον ως «επιστήμονα, επαναστάτη και εξαίρετο ηγέτη, μεγάλο οραματιστή και χτίστη του νέου κόσμου». Ταυτόχρονα, άφησε αιχμές κατά του προέδρου Πούτιν για τις κατά καιρούς δηλώσεις του περί ιστορίας, καλώντας τον να μελετήσει τα έργα του Λένιν.

Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ υπογράμμισε ότι ο ρώσικος λαός πρέπει «να στηριχθεί στη λενινιστική κληρονομιά και τους άθλους της σταλινικής περιόδου», ενώ ανακοίνωσε πως το κόμμα του ετοιμάζει πληθώρα εκδηλώσεων μέσα στο έτος, προκειμένου να τιμήσει τα 150 χρόνια της γέννησης του Λένιν και τα 75 χρόνια της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης.

«Αυτή θα είναι η απάντηση στους πολωνούς εθνικιστές, στους οπαδούς του Μπαντέρα στην Ουκρανία και στους προβοκάτορες που βρίσκονται στην άλλη άκρη του ωκεανού και επεκτείνουν το ΝΑΤΟ προετοιμαζόμενοι για νέες επιθετικές εκστρατείες» πρόσθεσε ο Γ. Ζιουγκάνοφ.

IN DEFENSE OF COMMUNISM BANNER

Πηγή: idcommunism.com