Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μύκονος: Κινητοποίηση καταδίκης της μαφιόζικης επίθεσης σε αρχαιολόγο

Κινητοποίηση καταδίκης της πρόσφατης μαφιόζικης επίθεσης σε αρχαιολόγο για υποθέσεις που χειριζόταν, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε πορεία.

Με την σημερινή κινητοποίηση, σωματεία, φορείς και κάτοικοι έστειλαν μαζικά το μήνυμα καταδίκης της πρόσφατης επίθεσης που σημειώθηκε σε βάρος του αρχαιολόγου, αλλά και της στήριξης των εργαζομένων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Παράλληλα διαμήνυσαν ότι η τρομοκρατία, η βία και οι απειλές δεν περνούν στους εργαζόμενους.

Στην συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, μίλησαν, η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, ο Δέδες Λιόνης, εκ μέρους του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, ο Γιάννης Βεριόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Συντηρητών του υπουργείου Πολιτισμού, ο Δημήτρης Ίτσκος, εκπαιδευτικός και στέλεχος της ΚΟ Μυκόνου του ΚΚΕ και άλλοι.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η Ελένη Ασημακοπούλου, εκ μέρους της ΔΑΣ στο ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε σήμερα στάση εργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους της περιοχής.

Πηγή: 902.gr