Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μ. Κομνηνάκα: Η κυβερνητική τροπολογία για την αποκατάσταση στη Θεσσαλία στρώνει το τραπέζι για φαγοπότι των ομίλων (VIDEO)

Το κριτήριο του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων στον βωμό του οποίου θυσιάζεται η προστασία του λαού, η ανθρώπινη ζωή και περιουσία, το περιβάλλον περιλαμβάνει η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών στη Θεσσαλία, όπως τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Χαρακτήρισε την τροπολογία «πρόκληση», καθώς, όπως είπε, στρώνει το τραπέζι για το μεγάλο φαγοπότι των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων και γι’ αυτό το ΚΚΕ την καταψηφίζει συνολικά, παρότι συμφωνεί με άλλες διατάξεις για κάποιες ενισχύσεις στους πληγέντες.

Σχετικά με τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «δικαστική αστυνομία», σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκε ότι ότι η εισαγωγή του νομοσχεδίου ήταν αναντίστοιχη της επικαιρότητας και γι’ αυτό επικράτησε η τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία.

Βέβαια, τόνισε, και εκεί η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί βουλευτές βρέθηκαν αναντίστοιχοι, επικαλούμενοι μετεωρολογικές, θεολογικές και μυθολογικές αναλύσεις για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες και τον κύριο ένοχο.

Για να κρύψουν γιατί το αστικό κράτος είναι επιλεκτικά αδύναμο να προστατέψει τον λαό από τα φυσικά φαινόμενα και κάθε φορά χάνονται ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, δάση.

Όπως είπε η Μ. Κομνηνάκα, κοινό νήμα που ενώνει τις καταστροφές που επαναλαμβάνονται είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που θυσιάζει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής για να προστατέψει τα επιχειρηματικά κέρδη.

Σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι μπλόκο στον φασισμό και στα αποκρουστικά μορφώματα μπορεί να βάλει μόνο το εργατικό λαϊκό κίνημα με τη δράση του.

Αντίθετα, οι ρυθμίσεις που επικαλούνται τον τρομονόμο στο όνομα της αντιμετώπισης ενός υπαρκτού προβλήματος, είναι επικίνδυνες γιατί ανοίγουν κερκόπορτες για να χτυπηθεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Ως εκ τούτου το ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να την στηρίξει. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση την απέρριψε.

Τέλος, σχετικά με τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ακαταδίωκτου σε τραπεζίτες, την οποία η κυβέρνηση επίσης απέρριψε, η Μ. Κομνηνάκα δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα την στήριζε, ωστόσο σημείωσε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επί διακυβέρνησής τους υπήρξαν παρόμοιες ρυθμίσεις.

Πηγή: 902.gr