Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα κρούσματα αστυνομικής βίας και άγριας καταστολής

Νέα επιχείρηση άγριας καταστολής από αστυνομικές δυνάμεις έγινε χτες στο Κουκάκι.
Δυνάμεις των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε υπό κατάληψη κτίρια, έφτασαν στο σημείο να ακινητοποιήσουν δυο παιδιά και τον πατέρα τους, επειδή ο τελευταίος δεν τους άφησε να μπουν στο σπίτι του που είναι δίπλα σε εκείνο όπου θα γινόταν η επιχείρηση και ζήτησε να δει την απαραίτητη εισαγγελική εντολή! Την ίδια στιγμή, ένα νέο κρούσμα αστυνομικής βίας έρχεται στη δημοσιότητα, μέσω φωτογραφίας που δείχνει γυναίκα στην ταράτσα του ενός από τα κτίρια να είναι ημίγυμνη, δεμένη πισθάγκωνα με κουκούλα στο κεφάλι και ξυπόλυτη, ενώ δίπλα της στέκονται αστυνομικοί.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομική επιχείρηση στα τρία κτίρια ξεκίνησε στις 6 το πρωί, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ βρέθηκαν στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3 στο Κουκάκι, προκειμένου να εκκενώσουν τα υπό κατάληψη κτίρια.

Ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος διπλανού σε αυτό που ήταν υπό κατάληψη κτιρίου στην οδό Ματρόζου, δήλωσε πως ομάδα αστυνομικών ζήτησε άδεια για να ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού του ώστε να ενισχύσουν την επιχείρησή τους. Ομως, εκείνος αρνήθηκε και απάντησε ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν έχουν εισαγγελική εντολή. «Ηρθαν τα ΜΑΤ, είπαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται», ανέφερε η σύζυγος του ιδιοκτήτη και πρόσθεσε: «Ζήτησαν χαρτί εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα». «Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου μου στο πάτωμα της ταράτσας. Ζητήσαμε εισαγγελέα, τους ξυλοκόπησαν και τους πήγαν στη ΓΑΔΑ».

«Οι αστυνομικές δυνάμεις ήθελαν να περάσουν από το σπίτι μας χωρίς χαρτί εισαγγελέα. Θέλαμε ένα χαρτί εισαγγελέα για να γίνει το οτιδήποτε. Δεν έχουμε σχέση με το διπλανό κτίριο. Στη συνέχεια, μετά ήρθε ο εισαγγελέας και έκανε έλεγχο στο σπίτι μας μήπως βρουν καταληψίες, αλλά τον άντρα μου και τα παιδιά μου τα έχουν πάρει δαρμένους στη ΓΑΔΑ», κατέληξε η γυναίκα. Τελικά, οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) έχουν προσαχθεί από τους αστυνομικούς, κατά την τριπλή επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί που εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, έπιασαν συνολικά τρία άτομα από το πρώτο, τέσσερα (τρεις γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο. Ολοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, όπου εξετάζονταν, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίστηκαν.

Τη δική της εκδοχή για τα περιστατικά βίας αστυνομικών έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., που ισχυρίστηκε ανάμεσα σε άλλα ότι ο πατέρας πιάστηκε για αντίσταση στις αστυνομικές δυνάμεις. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε ότι το να μην επιτρέψει να μπουν στο σπίτι του χωρίς εισαγγελική εντολή, θεωρείται ποινικό αδίκημα…

Πηγή Ριζοσπάστης


ΚΚΕ logo