Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο κρούσμα λογοκρισίας στο Facebook

Άλλο ένα περιστατικό λογοκρισίας σημειώθηκε στις 3 Ιούνη στο Facebook. Αυτή τη φορά η διαχειρίστρια εταιρεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαρε για 24 ώρες το λογαριασμό του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου εξαιτίας της ανάρτησης ενός άρθρου για το ναζιστικό έγκλημα στην Κάνδανο.  

Η ανάρτηση «Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;» συνέδεε τα εγκλήματα των ναζί με τη φασιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή και συνοδεύονταν από την ιστορική φωτογραφία με το γερμανό στρατιώτη των SS να δίνει τη χαριστική βολή σε εκτελεσμένο κάτοικο της Κανδάνου. Στην ίδια ανάρτηση παρουσιαζόταν φωτογραφία του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη με εμφανές το τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό.

Ο λογαριασμός του δημοσιογράφου μπλοκαρίστηκε προσωρινά επειδή, σύμφωνα με το Facebook «παραβιάζει τους όρους λειτουργίας», ενώ η διαχειρίστρια εταιρεία προειδοποίησε ότι την επόμενη φορά ο λογαριασμός θα μπλοκαριστεί για 3 μέρες και στην συνέχεια θα κλείσει μόνιμα. 

Με αφορμή το περιστατικό λογοκρισίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έκανε σήμερα αναφορά στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, λαμβάνοντας την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου ότι το περιστατικό θα ερευνηθεί.

Το facebook λογόκρινε δημοσίευσή μας γιατί συνοδευόταν από τον …άσεμνο πίνακα του Ελ Γκρέκο «Ανάσταση»