Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο παραλήρημα από τον φασίστα Αμβρόσιο: «Εργαλείο του διαβόλου» η… μάσκα!

Σε νέο σκοταδιστικό παραλήρημα προέβη ο χουντικός πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, με αφορμή την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους.

Ο φασίστας ιερωμένος τα έβαλε και πάλι με τον… κορωνοϊό, χαρακτηρίζοντας τον «τέχνασμα των Σκοτεινών Δυνάμεων, οι οποίες εργάζονται για την λεγόμενη παγκοσμιοποίηση!». Τι σημαίνει παγκοσμιοποίηση σύμφωνα με τον Αμβρόσιο; Ιδού: Παγκοσμιοποίηση σημαίνει την κυριαρχία του Διαβόλου σε παγκόσμια κλίμακα και το σφράγισμα των ανθρώπων με τη σφραγίδα του Αντιχρίστου, δηλ. του Διαβόλου, με τον αριθμό 666, τον οποίον ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στο Βιβλίο της Αποκαλύψεως ονομάζει «χάραγμα του Αντιχρίστου»».

Απ’ το μεσαιωνικό του παραλήρημα, ο – γνωστός για τις ακροδεξιές και μισαλλόδοξες απόψεις του – πρώην μητροπολίτης, χαρακτήρισε «εργαλείο του διαβόλου» τη μάσκα προστασίας από τον ιό και κάλεσε τους πιστούς να πηγαίνουν στην εκκλησία χωρίς μάσκες!

Ως δείγμα του ανορθολογικού, παρανοϊκού κυρήγματος του Αμβρόσιου παραθέτουμε μικρό απόσπασμα του γραπτού παραληρήματος του που δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο:

«…το εργαλείο του Διαβόλου, κυριαρχεί τώρα πλέον παντού! ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε και τον Δεσπότη και τους Διακόνους και τον χειροτονούμενο νέο κληρικό και το εκκλησίασμα, ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ! Επομένως  ο Διάβολος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, εισήλθε στο ΜΥΑΛΟ κάποιων Αρχιερέων και κάποιων άλλων Κληρικών και ΤΟ ΕΘΟΛΩΣΕ! Τι κρίμα!».

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου ένα μήνα, με απόφαση του ο Άρειος Πάγος έκρινε τελεσίδικα ένοχο τον Αμβρόσιο Λενή για ρητορική μίσους.