Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νίκος Σοφιανός, υποψ. δήμαρχος Αθηναίων: «Να καταργηθούν ανταποδοτικότητα, ζώνες στάθμευσης και να μειωθούν δημοτικά τέλη»

Το βασικό πρόβλημα για το λαό της Αθήνας -και όχι μόνον- είναι η οικονομική κατάσταση, ότι το νοικοκυριό δεν μπορεί να τα «φέρει βόλτα» και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν μέτρα ανακούφισης, όπως η κατάργηση της ανταποδοτικότητας, των ζωνών στάθμευσης και η μείωση των δημοτικών τελών όπως κατά 30% αυτών της κατοικίας και επαγγελματικής στέγης ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, σε τηλεμαχία (debate) στην οποία συμμετείχαν και υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων άλλων συνδυασμών, αναφέρθηκε σε σειρά προβλημάτων του λαού της Αθήνας, όπως είναι η φορολογία, η καθαριότητα, η παραβατικότητα, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου.

Τόνισε ότι πρέπει να ελαφρυνθεί ο λαός και να πληρώσουν οι ξενοδόχοι, οι εταιρίες με «airbnb» και οι κάτοχοι χρυσής βίζας. Πρόσθεσε ότι πρέπει να ανατραπεί η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και συρρίκνωσης υπηρεσιών, όπως είναι η καθαριότητα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Για την παραβατικότητα ανέφερε ότι είναι δουλειά της αστυνομίας και τόνισε ότι πρέπει να ζωντανέψουν οι γειτονιές και να μη νομιμοποιηθούν οι πιάτσες ναρκωτικών μες τους χώρους ελεγχόμενης χρήσης που στηρίζουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Υπογράμμισε ότι χρειάζεται δημοτική αρχή που να είναι καθαρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και να δίνει μάχη ιεραρχώντας με βάση τις ανάγκες του λαού.

Δείτε τις τοποθετήσεις του Νίκου Σοφιανού στο βίντεο: