Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ναζιστικά καβγαδάκια: Φυρερίσκος (Μιχαλολιάκος) εναντίον γκεμπελίσκου (Κασιδιάρη)

Συνεχίζεται να μαίνεται ο άτυπος εμφύλιος ανάμεσα στα πρώην και νυν στελέχη της Χρυσής Αυγής ενόψει των επερχόμενων εκλογών της 21ης Μάη. Πρωταγωνιστές αυτού του πολέμου, ο φυρερίσκος Ν. Μιχαλολιάκος, ο γκεμπελίσκος Η. Κασιδιάρης και οι… αναποφάσιστοι φασίστες ψηφοφόροι τους.

«Ως γνωστόν, αποκλείστηκε από τις εκλογές το… μοντέρνο “εθνικοπατριωτικό“ κόμμα – αν και μέχρι την τελευταία στιγμή, ο “μεγάλος σκακιστής“ και οι συν αυτώ διαβεβαίωναν τους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους, ότι θα κατέλθουν οπωσδήποτε στις εκλογές, ότι θα πάρουν… διψήφιο, ή… “πάνω από διψήφιο“ (sic!) ποσοστό, κι ότι θα μπουν πανηγυρικά στη βουλή. Και τώρα, που θα κατευθυνθούν οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του; Κάπου εδώ αρχίζει η ιλαροτραγωδία…».

Οι παραπάνω γραμμές δεν είναι παρά ο πρόλογος ενός άρθρου που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εγκληματικής οργάνωσης με τίτλο: «Το… σκορποχώρι των “εθνικοπατριωτών“ κι ένα αμείλικτο ερώτημα».

Ο Μιχαλολιάκος και οι συν αυτώ, έχοντας καταλάβει τις τακτικίστικες μεθοδεύσεις του μορφώματος Κασιδιάρη που προτρέπει τους ψηφοφόρους του «να βάλουν οριστικό τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη», προβαίνουν στη γνώριμη τους τακτική, τον γκεμπελισμό, κατηγορώντας το πρώην πρωτοπαλίκαρό τους πως «καλεί σε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ» καθώς όπως γράφουν «μόνο αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει “οριστικό τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη“!!!».

Στο άρθρο γίνεται επίσης λόγος για τις «πολύ… αντιφατικές εκλογικές κατευθύνσεις» που δίνουν «προβεβλημένα στελέχη του κόμματος» (σ.σ. Κασιδιάρη) από προσωπικούς λογαριασμούς σε Twitter και Facebook.

Ο συντάκτης του κειμένου με τα αρχικά Α.Β. (που δεν αποκλείεται να είναι καμουφλαρισμένο το προφίλ του Φύρερ της Χρυσής Αυγής) αναφέρει πως «κάποια προβεβλημένα στελέχη συνιστούν –εμμέσως πλην σαφώς- ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, για “τιμωρία στον Μητσοτάκη“ και γιατί “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου“, συντασσόμενα με την επίσημη γραμμή! […] κάποια άλλα προβεβλημένα στελέχη συνιστούν ανοιχτά ψήφο στο αριστερό κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ή στο ομοίως αριστερό κόμμα του Καζάκη!» […] άλλα συνιστούν ψήφο στα διάφορα κομματίδια του λεγόμενου “πατριωτικού“ χώρου (που είναι καμμιά δεκαριά…) και τσακώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με άλλα στελέχη και ψηφοφόρους για το ποιο απ’ αυτά είναι πιο… κοντά τους!» […] και άλλα «συνιστούν ένα “ψηφοδέλτιο“ εκ του προχείρου, με το έμβλημα του κόμματός τους και με το όνομα, το επώνυμο και το πατρώνυμο του αρχηγού τους, δηλαδή άκυρο».

Είναι φανερό ότι, πέρα από την προσπάθειά του να πλήξει πολιτικά τον Κασιδιάρη, ο Μιχαλολιάκος κλείνει έμμεσα το μάτι στη ΝΔ, χαρίζοντάς της απλόχερα ένα επιχείρημα προκειμένου να το χρησιμοποιήσει κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την πλευρά του, το επιτελείο Κασιδιάρη επιθυμεί να στηριχτεί κάποιο άλλο κόμμα ώστε να μπει στη Βουλή το οποίο ταυτόχρονα δεν θα παρέχει στήριξη στον Μητσοτάκη.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως η αλληλοσφαγή ανάμεσα στα ορφανά του Χίτλερ θα συνεχιστεί με αμείωτο ενδιαφέρον όσο βαδίζουμε στο δρόμο για τις κάλπες.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα