Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΑΤΟ και ΕΕ επιβάλλουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Επιμέλεια Ομάδα ¡H.lV.S! //  

Κλείνουν 20 χρόνια από τότε που στις 24-Μαρ-1999 λίγο πριν τις 9 το βράδυ οι σειρήνες ήχησαν στην Πρίστινα, το Βελιγράδι, την Ποντγκόριτσα, το Νόβισαντ και εξαπολύθηκε το πρώτο πλήγμα με «έξυπνους» πυραύλους και βόμβες από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και τα πλοία που έπλεαν στην Αδριατική. Έτσι άρχισε η επιδρομή του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, το μεγαλύτερο από τα εγκλήματα της ατλαντικής «συμμορίας», μετά το τέλος του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Ακολούθησαν 78 μαρτυρικές μέρες για τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, πριν διαγραφεί από το χάρτη, μέρες που δεν πρέπει να ξεχάσουμε, αφού στην πράξη η επιδρομή δεν έχει τελειώσει ακόμη…

Τις προηγούμενες μέρες το ΝΑΤΟ είχε προετοιμάσει τα πάντα γι’ αυτή τη στιγμή. Περισσότερα από 400 μαχητικά αεροπλάνα, από τα οποία τα 269 αμερικανικά, είχαν εγκατασταθεί σε ΝΑΤΟικές βάσεις της Ιταλίας (Aviano), με τον «κομμουνιστή» (της -κοίτα σύμπτωση 2ης φοράς «αριστεράς» και εκεί…) Μάσιμο ντ’ Αλέμα να δίνει το πράσινο φως ενώ στην Αδριατική έπλεαν δυο αεροπλανοφόρα, το αμερικανικό «Εντερπράιζ» και το γαλλικό «Φος», μαζί με πολλά άλλα πλοία και υποβρύχια, πανέτοιμα να εκτοξεύσουν πυραύλους Κρουζ.

«Θα είναι δύσκολο και σκληρό Όμως, το ΝΑΤΟ θα υπερισχύσει και θα κυριαρχήσει…», δήλωνε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

20 χρόνια και το ΝΑΤΟ είναι ακόμη εδώ

Από τη μια το ασήμαντο, η επίφαση (πχ. κατά wiki) «Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία συμφωνία με σκοπό την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Υπογράφηκε στο χωριό Ψαράδες της περιοχής των Πρεσπών στις 17 Ιουνίου του 2018. Η συμφωνία προέβλεπε την έγκρισή της από το κοινοβούλιο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας και από το λαό της χώρας με δημοψήφισμα, που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2018. Με τη συμφωνία αυτή, η πΓΔΜ θα ονομαστεί Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (Republika Sjeverna Makedonija) και η Ελλάδα θα αναγνωρίσει την ιδιότητα του πολίτη της χώρας αυτής ως Μακεδόνα πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας θα συμφωνήσει ότι η επίσημη γλώσσα της χώρας θα είναι η μακεδονική γλώσσα»… (κλπ)

Από την άλλη αυτό που πραγματικά συμβαίνει:  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εντέλλονται  |>  Τσίπρας-Ζάεφ συμφωνούν, |> ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ (και λοιποί «πρόθυμοι») χειροκροτούν και επαυξάνουν

nato2

Πρόκειται για συμφωνία «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα των επιδιώξεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που ξεκλειδώνει την ένταξη της ΠΓΔΜ στους δυο ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αποτελώντας ταυτόχρονα αποφασιστικό βήμα για την πλήρη ΝΑΤΟποίηση των Βαλκανίων. Το παραδέχθηκε, άλλωστε, ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας: «Προκειμένου η Ελλάδα όχι μόνο να δεχθεί αλλά και να πρωτοστατήσει στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική των γειτόνων μας, οι τελευταίοι συμφώνησαν να αλλάξουν τη Συνταγματική τους ονομασία για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων» πιστοποιώντας, με τον πλέον επίσημο τρόπο, το ρόλο που έχει αναλάβει η αστική τάξη της Ελλάδας ως «τοποτηρητής» των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην βαλκανική χερσόνησο και ευρύτερα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ποιός βγαίνει, λοιπόν, κερδισμένος από την συμφωνία; σίγουρα όχι ο εργαζόμενος λαός σε Ελλάδα και Σκόπια, καθώς η ένταξη της «Severna Makedonija» στο ΝΑΤΟ θα σημάνει ενίσχυση της ανασφάλειας και αποσταθεροποίησης στην περιοχή. Μια ανασφάλεια που θα συνεχίσει να τρέφεται από τους αλυτρωτισμούς και τις εθνικιστικές επιδιώξεις, δεδομένης της -επίσημης πλέον- αποδοχής από την ελληνική κυβέρνηση των όρων περί «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.

Μοναδικοί κερδισμένοι από την συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι οι αμερικανοί και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που τρίβουν τα χέρια τους στην προοπτική νέων χρυσοφόρων επενδύσεων με θύματα τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εθνικότητας.

nato3

Όπως τότε στην Αττάλεια της Τουρκίας ο (πρώην) ΥπΕξ Κοτζιάς πιασμένος χέρι -χέρι με τα υπόλοιπα γεράκια του ΝΑΤΟ τραγούδησε το “we are the world” (εμείς είμαστε ο κόσμος) «για ένα καλύτερο κόσμο, για τα παιδιά….», όπως λένε οι στίχοι του τραγουδιού και μάλιστα έσυρε και το χορό, πρωτοστατώντας στο να εμφανίσει το ΝΑΤΟ με φωτοστέφανο, και την κυβέρνηση σε μπροστοκρίαρο της ΝΑΤΟικης προπαγάνδας.

Η πρεμούρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κλείσει το ζήτημα της ονομασίας και να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της «Severna Makedonija» (ΠΓΔΜ) σε ΝΑΤΟ και ΕΕ απηχεί τους σχεδιασμούς της εγχώριας αστικής τάξης για βαθύτερη οικονομική διείσδυση στην περιοχή, για νέες κερδοφόρες μπίζνες με σκοπό την αναβάθμιση της θέσης της στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ «Αφήστε τις μεγαλοστομίες περί ιστορικών στιγμών που θα παίξει η Ελλάδα ηγετικό ρόλο!» … «Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ έγινε για να τακτοποιηθεί η ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ», «η οποία περιέχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού, από τη στιγμή που αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση ως εθνικότητα τη μακεδονική και ως γλώσσα τη μακεδονική» … «Η ιστορική στιγμή δεν είναι τίποτα άλλο από το ξαναμοίρασμα που συντελείται στην περιοχή των Βαλκανίων, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την τραγωδία, ρόλο “γεωπολιτικού μεντεσέ”, όπως σας χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης, που περιδιαβαίνει την πατρίδα μας και κάνει δηλώσεις σαν νέος Πιουριφόι».

Και ξαφνικά το γιαλατζή “παλικάρι” της ΣυριζΑνελ (έκαστος «εφω ετάχθη»)  ξαναβγήκε στο κλαρί αφού κοινώνησε ευλαβικά κλπ. κλπ. με τον Τσίπρα να του λύνονται τα χέρια (και μάλλον να τα τρίβει) και με ξεκάθαρους στόχους.

Περισσότερα, σχετικά με το τελευταίο και το -ηλίου φαεινότερο «παρασκήνιο» που υπέβοσκε σε αυριανό μας σημείωμα

Πηγή Ριζοσπάστης & 902 -βλ και |>εδώ<|

Omada