Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νομική Σχολή ΕΚΠΑ: Καταγγελία του Φοιτητικού Συλλόγου για καθηγητή που παρενοχλεί σεξουαλικά φοιτητές

Σε σοβαρή καταγγελία, που αφορά σεξουαλική παρενόχληση φοιτητή από καθηγητή, προχώρησε με ψήφισμά του ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής του ΕΚΠΑ.

Το ψήφισμά αναφέρει ότι καθηγητής παρενοχλεί σεξουαλικά συστηματικά φοιτητές από την περίοδο που ήταν επιτηρητής, ενώ δεν δίστασε να κόψει πρωτοετή φοιτητή όταν αυτός αρνήθηκε να προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί του.

Τα περιστατικά, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, είναι πολλά ενώ ένα από τα σοβαρότερα έλαβε χώρα σε περίοδο δια ζώσης εξεταστικής προ κοροναϊού. Ο επιτηρητής φέρεται να έστελνε διαρκώς μηνύματα σε φοιτητή, εκβιάζοντας τον εμμέσως πλην σαφώς να απαντά σε αυτά, ειδάλλως θα υπήρχε επίπτωση στον βαθμό του.

Η εκβιαστική συμπεριφορά του επιτηρητή-καθηγητή κορυφώθηκε με μήνυμα που έστειλε στον φοιτητή ρωτώντας τον «εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;». Ο φοιτητής τρομοκρατήθηκε και τον μπλόκαρε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα ο καθηγητής (στο ψήφισμα αναφέρεται με τα αρχικά Χ.Χ.) να τον κόψει με 2 στο μάθημα.

Στην ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων γίνεται αναφορά στα κενά του κώδικα δεοντολογίας του ΕΚΠΑ σε θέματα παρενόχλησης, καθώς η απάντηση που έλαβε ο φοιτητής όταν κατήγγειλε το περιστατικό ήταν ότι το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να κάνει κάτι και πως η μόνη οδός είναι η δικαστική.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την καταγγελία του Φοιτητικού Συλλόγου:

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα