Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ντόνετσκ: Τρεις τραυματίες από βομβιστική επίθεση κατά των γραφείων του Κομμουνιστικού Κόμματος

Έκρηξη στο κτίριο όπου πραγματοποιούνταν το έκτακτο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της αυτοαποκαλούμενης ΛΔ του Ντονέτσκ, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι η Ιρίνα Γιακίν, γραμματέας της Επιτροπής Πόλης του Κόμματος, αλλά και ο Ιγκόρ Χακιμζιάνοφ, υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης ΛΔ του Ντονέτσκ (που στην πραγματικότητα είναι αστικό καθεστώς).

Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Ντονέτσκ, όταν είχαν ολοκληρωθεί οι κυρίως εργασίες του Συνεδρίου.

Ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΛΔ του Ντονέτσκ, Μπόρις Λιτβίνοφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το κτίριο του Συνεδρίου υπέστη σοβαρές ζημιές και κάηκαν μερικά δωμάτια του ισογείου. «Το κτίριο είναι δικό μας, σήμερα 307 αντιπρόσωποι συμμετείχαν στο Συνέδριο. Το Συνέδριο είχε τελειώσει, είχαμε μια συνάντηση, με το τέλος της συνάντησης κι αποχωρώντας από το κτίριο, εκείνη τη στιγμή μια βόμβα εξερράγη μπροστά στα μάτια μας. Βαριά τραυματίστηκε η γραμματέας της Επιτροπής Πόλης του Κόμματος, Ιρίνα Γιάκιν, με πολλαπλά τραύματα από θραύσματα στο σώμα και το πρόσωπο. Επίσης νοσηλεύονται στο νοσοκομείο δύο ακόμα άτομα».

Αργότερα πηγή του «Interfax» στο Συμβούλιο των Υπουργών της αυτοαποκαλούμενης ΛΔ Ντονέτσκ, δήλωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των θυμάτων της έκρηξης στο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Ντονέτσκ ήταν τέσσερις τραυματίες κανένας όμως νεκρός. «Η τοποθέτηση της εκρηκτικής συσκευής έχει γίνει εκ των προτέρων – περίπου μία ημέρα πριν από το Συνέδριο», είπε η πηγή.

Οι αρχές της αυτοαποκαλούμενης ΛΔ του Ντονέτσκ θεωρούν ότι την έκρηξη προκάλεσε ομάδα σαμποτέρ των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας.

Στη φωτό: Η είσοδος του κτιρίου του ΚΚ της ΛΔ του Ντονέτσκ μετά την έκρηξη

Πηγή! 902.gr