Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Μαδούρο: Καταγγέλλει συνωμοσία ΗΠΑ-Κολομβίας με στόχο τη δολοφονία του

Τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, έδειξε ως “εγκέφαλο” σχεδιασμών με στόχο την φυσική του εξόντωση ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, μιλώντας την Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου. 

“Ο Τζον Μπόλτον ηγείται σχεδίου για την εξαπόλυση βίας και οργάνωσης πραξικοπήματος ώστε να εγκατασταθεί μια μεταβανική κυβέρνηση. Ο Μπόλτον ετοιμάζει σχέδιο για τη δολοφονία μου. Εκπαιδεύει μισθοφόρους και παραστρατιωτικούς, σε διάφορες τοποθεσίες, σε συνεργασία με την Κολομβία της οποίας ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε είναι συνεργός στο σχέδιο” σημείωσε ο πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με το Καράκας, στο Σανταντέρ της Κολομβίας, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, εκπαιδεύονται 734 μισθοφόροι Κολομβιανοί και Βενεζουελάνοι της ομάδας G-8, με σκοπό να εκτελέσουν το σχέδιο αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλας και δολοφονίας του Μαδούρο. 

Στοιχεία που αποδεικνύουν την συνωμοσία ΗΠΑ-Κολομβίας παρουσίασε και ο υπουργός εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάζα ενημερώνοντας τον Τύπο και ξένους διπλωμάτες, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι η χώρα του θα υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα και ανεξαρτησία σε περίπτωση επίθεσης.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί κοινές ρωσο-βενεζουελάνικες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην πρωτεύουσα Καράκας, που προκάλεσαν αντιδράσεις τόσο εκ  μέρους της Ουάσινγκτον, όσο και της κυβέρνησης της Κολομβίας.