Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Στεφανίδης: Αμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποζημίωσή τους στο 100%

Την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποζημίωσή τους στο 100% απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαραθώνα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Νίκος Στεφανίδης δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real Fm» το πρωί του Σαββάτου 4 Αυγούστου.

Όπως τόνισε, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα η «Λαϊκή Συσπείρωση» στήριξε το ομόφωνο ψήφισμα για την παραίτηση του Ηλ. Ψινάκη ενώ παράλληλα κατέθεσε σχέδιο απόφασης με συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Το κύριο αυτή τη στιγμή, υπογράμμισε είναι πώς οι ίδιοι οι κάτοικοι πρέπει να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα αποκατάστασης των καταστροφών. Μέσα από επιτροπές αγώνα και σωματεία, να απαιτήσουν την άμεση καταγραφή των ζημιών, τις αποζημιώσεις, την κατασκευή αντιπυρικών και αντιπλημμυρικών έργων, την αποκατάσταση των καταστροφών σε σχολεία, στο Κέντρο Υγείας κλπ, προσθέτοντας πως τα όποια μέτρα έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Επίσης, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση ενημέρωσης που διοργανώνει αύριο στο Στέκι Αλληλεγγύης στο Μαραθώνα, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και άλλοι φορείς και σωματεία για το σχεδιασμό δράσης σχετικά με την υποστήριξη των πληγέντων από τις πολύνεκρες πυρκαγιές στο Μάτι.