Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι γιατροί στον Ευαγγελισμό εμπιστεύτηκαν την εκπροσώπησή τους για 7η φορά στις ταξικές δυνάμεις

Εκλογές στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για εκπροσώπους των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων (2 από τα εφτά μέλη, εκ των οποίων ένας εκπρόσωπος των γιατρών και ένας των υπόλοιπων εργαζομένων).

Εκλογές στις οποίες για μία ακόμη φορά, έβδομη συνεχόμενη, οι γιατροί εμπιστεύτηκαν την εκπροσώπησή τους στις ταξικές δυνάμεις εκλέγοντας τον υποψήφιο του ΠΑΜΕ Ηλία Σιώρα με ποσοστό 62%, σε μια διαδικασία ιδιαίτερα μαζική.

Ηττήθηκαν κατά κράτος όλοι αυτοί που κατέβαλαν συστηματική προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα να μην είναι το ΠΑΜΕ αυτό που θα εκπροσωπήσει τους γιατρούς. Για αυτό όλες οι συστημικές δυνάμεις στήριξαν τον παρουσιαζόμενο ως ανεξάρτητο Θεοδ. Κρατημένο. Επιδίωξή τους να μην είναι ο υποψήφιος του ΠΑΜΕ αυτός που θα εκπροσωπήσει τους γιατρούς στο ΔΣ του μεγαλύτερο νοσοκομείου της χώρας.

Εγκυρα 368 (από 238)
Ηλίας Σιώρας (ΠΑΜΕ) 227 – 62%
Θέοδωρος Κρατημένος (Ανεξάρτητος) 141 – 38%

Αύξηση είχαν οι ταξικές δυνάμεις και στην κάλπη για τον εκπρόσωπο των υπολοίπων εργαζομένων, όπου ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΠΑΜΕ Νίκος Γούσιος ήρθε δεύτερος με αύξηση των ψήφων (175 από 167). Πρώτος ο στηριζόμενος από τη ΔΑΚΕ Δημήτρης Πιστόλας με 245 ψήφους (από 268).

Η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στις ταξικές δυνάμεις είναι αποτέλεσμα της συνεπούς δράσης και πάλης για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας χωρίς επιχειρηματική δράση.