Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι καλύτερες φωτογραφίες άγριας φύσης: Φρικτά εγκλήματα και μαγικές εικόνες

Φρικτό έγκλημα

fusi1

Αυτή τη φωτογραφία βράβευσε η επιτροπή του διαγωνισμού φωτογραφίας άγριας φύσης ως την καλύτερη της χρονιάς του 2017. Ο Μπρεντ Στίρτον τράβηξε το στιγμιότυπο στη Ν. Αφρική. Κυνηγοί σκότωσαν και αφαίρεσαν τα κέρατα αυτού του ρινόκερου. «Ένα από τα πιο βάρβαρα εγκλήματα κατά της φύσης» δήλωσε η επιτροπή.

Μαγικές εικόνες

fusi2

Χιλιάδες πυγολαμπίδες και ένας ουρανός γεμάτος αστέρια κάνουν την σαβάνα της Βραζιλίας να λάμπει τη νύχτα. Ο φωτογράφος Μάρσιο Καμπράλ βρέθηκε στο Εθνικό Πάρκο Έμας και απαθανάτισε τις στιγμές μετά από τη βροχή όταν οι πυγολαμπίδες βγήκαν από τη φωλιά των τερμιτών.

Στο βυθό της Ανταρκτικής

fusi3

Κανείς δεν καταδύθηκε βαθύτερα στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής για να βγάλει φωτογραφίες από τον Λοράν Μπαλεστά. Από το βυθό επέστρεψε με φαντασμαγορικές εικόνες που δείχνουν τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η συγκεκριμένη εικόνα αποτελείται από 147 φωτογραφίες.

Κυνηγώντας την τέλεια λήψη

fusi4
Η Άσλει Σκάλι η οποία κατάφερε να απεικονίσει με τη φωτογραφική της μηχανή αυτή την χαριτωμένη στιγμή που μια αλεπού βουτάει στο χιόνι για να πιάσει το θήραμά της, είναι μόλις 13 ετών. Η λήψη έγινε στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone στις ΗΠΑ.

Χωρίς χρώμα

fusi5

Στην κατηγορία ασπρόμαυρης φωτογραφίας το βραβείο απέσπασε η Άιλο Έλβινγκερ από τη Νορβηγία. Οι ασπρόμαυρες πατούσες στον πάγο ανήκουν σε μια πολική αρκούδα και των δύο ετών μικρό της.

Dream on…

fusi6
Σχεδόν ονειροπόλος φαίνεται ο χιμπατζής που ξαπλώνει στο δάσος του Εθνικού Πάρκου Κιμπάλε στην Ουγκάντα. Για ώρες πολιορκούσε έναν θηλυκό χιμπατζή / χωρίς επιτυχία. Ο Πίτερ Ντελανέι τράβηξε τη φωτογραφία λίγη ώρα μετά και βραβεύθηκε για το καλύτερο πορτραίτο ζώου.

Η παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση

fusi7
Ο φωτογράφος Άρον Γκεκόσκι απαθανάτισε με εντυπωσιακό τρόπο τις επιπτώσεις της παραγωγής φοινικέλαιου. Μια οικογένεια ελεφάντων περπατά στο στενό μονοπάτι που έχουν αφήσει οι ιδιοκτήτες της φυτείας στο Βόρνεο. Το φυσικό τους περιβάλλον έχει καταστραφεί.

Καλή όρεξη!

fusi8

Αυτό το χταπόδι είχε την τυχερή του μέρα όταν έπεσε πάνω σε εκατοντάδες καβούρια. Ο Τζάστιν Γκίλιγαν φωτογράφισε το τεράστιο χταπόδι να απολαμβάνει το γεύμα του στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στην Τασμανία της Αυστραλίας.

 

Πηγή: Deutsche Welle