Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Οι συνταξιούχοι είμαστε παντός καιρού!»

Παρά την κακοκαιρία και τη δυνατή βροχή στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη τη διαδρομή που έκαναν για να φτάσουν εκεί από όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι είναι σε θέση μάχης, έτοιμοι για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που ξεκινά σε λίγα λεπτά στα Προπύλαια.

Κόντρα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, όλα τα δρομολόγια λεωφορείων που είχαν προγραμματίσει οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά, μεταφέροντας διαδηλωτές από κάθε περιοχή της Ελλάδας.

suntaxiouxoi1

«Οι συνταξιούχοι είμαστε παντός καιρού!», δήλωσε χαρακτηριστικά από το μικρόφωνο λίγο πριν το ξεκίνημα του συλλαλητηρίου ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

suntaxiouxoi

Στη συγκέντρωση συμμετέχει αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Παραβρίσκεται επίσης αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

συνταξιούχοι παντός καιρού

Δεν μας πτοούν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, η παρουσία μας σήμερα εδώ παρά την κακοκαιρία δείχνει την αποφασιστικότητά μας να δυναμώσουμε και να ενισχύσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στα προωθούμενα νέα αντιασφαλιστικά χτυπήματα τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, στη σύντομη ομιλία που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στα Προπύλαια.

«Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!» ξεκαθάρισε ο Δ. Κουμπούρης, υπενθυμίζοντας ότι μπροστά και στα Χριστούγεννα οι συνταξιούχοι διεκδικούν την 13η σύνταξη, για την οποία έχουν δουλέψει με τον ιδρώτα τους.

Αμέσως μετά την σύντομη ομιλία, οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχουν ζητήσει να πραγματοποιηθεί συνάντηση για να δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματά τους.

 

συνταξιούχοι παντός καιρού