Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι φασίστες του Κασιδιάρη μαγάρισαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μπορεί στο Πέραμα οι εργαζόμενοι να απέτρεψαν τον εκπρόσωπο της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής να καταθέσει στεφάνι για την 28η Οκτωβρίου, όμως σε άλλες περιοχές οι φασίστες βγήκαν απ’ τις τρύπες τους και με μπόλικο θράσος παρέστησαν σε εκδηλώσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μελών του φασιστικού μορφώματος («Έλληνες για την Πατρίδα») του καταδικασμένου Ναζί Κασιδιάρη, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους σε μια σειρά περιοχές τάχα για να τιμήσουν την 28η Οκτωβρίου!

Μέσα από την ιστοσελίδα τους τα φασιστοειδή διαφημίζουν την συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις στα Μέγαρα, στο Κορωπί, στο Παλαιό Φάληρο, στο Αιγάλεω και αλλού, όπου είχαν το θράσος να καταθέσουν και στεφάνι!

Αλήθεια, πως και γιατί οι τοπικές αρχές στις εν λόγω περιοχές επέτρεψαν την κατάθεση στεφάνου από το μόρφωμα του φυλακισμένου – για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής συμμορίας – Κασιδιάρη; Δεν τους είδαν, ή έκαναν τα «στραβά μάτια»;

Οι πολιτικοί απόγονοι του φασίστα Μεταξά και των ταγματασφαλητών, οι «κασιδιάρηδες» με τις σβάστικες στα μπράτσα, οι νοσταλγοί της Χούντας, δεν έχουν καμία σχέση με το περήφανο «ΌΧΙ» που είπε ο λαός το 1940 στον κατακτητή. Η παρουσία τους και μόνο στους εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου μαγαρίζει την μεγάλη επέτειο.

Κι’ αφού οι τοπικοί άρχοντες ανέχονται την παρουσία τους, είναι στο χέρι των εργαζόμενων, της νεολαίας, συνολικά του λαού να τους απομονώσει και να τους στείλει εκεί όπου ανήκουν, δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

vivlio mpelogiannis