Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο διευθυντής του τουρνουά του Ντουμπάι πιστεύει ότι ο Τσιτσιπάς είναι ο επόμενος Ρότζερ Φέντερερ

Ήταν το 2016, όταν ο 18χρονος τότε Στέφανος Τσιτσιπάς (@stefanostsitsipas98) έκανε το ντεμπούτο στο επαγγελματικό τένις. Μόλις έναν χρόνο μετά, το 2017, βρέθηκε ανάμεσα στους 100 της κατάταξης ΑΤΡ και έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας που το κατάφερε ποτέ.

Το 2018 ήταν σαφώς η χρονιά του Τσιτσιπά, αφού όπως αναφέρει η bwin στο άρθρο της με τις καλύτερες στιγμές των Ελλήνων αθλητών αναφέρθηκε στο μεγάλο επίτευγμα του Στέφανου Τσιτσιπά να σκαρφαλώσει από την 91η θέση από την οποία ξεκίνησε τη χρονιά, στην 15η θέση και στην κατάκτηση του πρώτου του τίτλου ΑΤΡ στο Stockholm Open, σε μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις.

Πολλοί θεωρούν ότι το μέλλον του τένις ακούει στο όνομα «Στέφανος Τσιτσιπάς», ενώ  παρομοιάζουν τον τρόπο που παίζει ο 20χρονος Έλληνας με εκείνον του «Βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ, τον οποίο ανέτρεψε στον 4ο γύρο του Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο!

Από ότι φαίνεται, το 2019 διαγράφεται λαμπρό για τον Στέφανο Τσιτσιπά, αφού στις 24 Φεβρουαρίου κατέκτησε έναν ακόμα τίτλο έχοντας θριαμβεύσει στο Marseille Open. Η επιτυχία του αυτή, τον ανέβασε στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών που είναι η ψηλότερη που έχει φτάσει ποτέ Έλληνας στην ιστορία του αθλήματος.

Επόμενος σταθμός ήταν το Dubai Tennis Championships, του οποίου ο διευθυντής, ο Σαλάχ Ταχλάκ, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Στέφανο αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι όταν ο Φέντερερ αποσυρθεί από το τένις, «ο Τσιτσιπάς θα είναι ο διάδοχός του» και αποκάλεσε τον 20χρονο «νέο Ρότζερ Φέντερερ». Ο Ταχλάκ συνέχισε λέγοντας ότι «όταν αποσυρθούν ο Φέντερερ, ο Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς, ο Μάρεϊ και ο Ντελ Πότρο, το τένις θα χρειαστεί νέα αστέρια όπως ο Τσιτσιπάς». Μάλιστα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε μέχρι τον τελικό του τουρνουά του Ντουμπάι για να αντιμετωπίσει το είδωλό του, Ρότζερ Φέντερερ. Και μπορεί τελικά να ηττήθηκε από το νούμερο 3 του κόσμου, όμως, κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης ΑΤΡ.

Άλλος ένας Έλληνας που διαπρέπει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο ΝΒΑ, είναι o Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak, σε ερώτηση δημοσιογράφων για την επιτυχία που γνωρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, απάντησε ότι «είναι πάρα πολύ καλός σε αυτό που κάνει και δεν έχει περιορισμό», ενώ πιστεύει πως «το 2020 ή το 2021 θα είναι στους κορυφαίους στο παγκόσμιο τένις και θα έχουμε ένα νέο Greek Freak στο τένις».

Γεμάτο θα είναι το αγωνιστικό πρόγραμμα του Στέφανου Τσιτσιπά για το 2019, αφού έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο Indian Wells των ΗΠΑ (4-17 Μαρτίου), στο Miami Open των ΗΠΑ 18 Μαρτίου-7 Απριλίου), στο Monte-Carlo Masters της Γαλλίας (15-21 Απριλίου), στο Barcelona Open της Ισπανίας (22-28 Απριλίου), στο Estoril Open της Πορτογαλίας (29 Απριλίου-5 Μαΐου), στο Mutua Madrid Open της Ισπανίας (6-12 Μαΐου), στο Internazionali Italia της Ιταλίας (13-19 Μαΐου), στο Roland Garros της Γαλλίας (27 Μαΐου-9 Ιουνίου), στο Wimbledon της Μεγ. Βρετανίας (1-14 Ιουλίου), στο Rogers Cup  του Καναδά (5-11 Αυγούστου), στο Cincinnati Masters των ΗΠΑ (12-18 Αυγούστου), στο US Open των ΗΠΑ (26 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου), στο Shanghai Masters της Κίνας (7-13 Οκτωβρίου) και στο Paris Masters της Γαλλίας (28 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου).

Αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και να «έχει την αποφασιστικότητα και τη νοοτροπία που χρειάζεται για να παίζει σε υψηλό επίπεδο», όπως πιστεύει και ο Πάτρικ Μουράτογλου, προπονητής της Σερένα Γουίλιαμς των 23 τίτλων Grand Slam και ιδιοκτήτης του Mouratoglou Tennis Academy, δεν αποκλείεται να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του τοπ 10 της παγκόσμιας κατάταξης ΑΤΡ World Tour στο τέλος της φετινής χρονιάς.

LINKS:
https://sports.bwin.gr/el/news/other-sports/oi-kalyteres-stigmes-ton-ellinon-athliton
https://www.documentonews.gr/article/o-stefanos-tsitsipas-perigrafei-thn-hmera-poy-paraligo-na-xasei-th-zwh-toy-video
https://www.protothema.gr/sports/article/863507/stefanos-tsitsipas-18000-dolaria-prostimo-gia-ta-gallika-sto-australian-open/