Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Δ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στο συλλαλητήριο, το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στο Σύνταγμα, που διοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, καθώς και άλλοι φορείς του αναπηρικού και του γονεϊκού κινήματος, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι.

Ο Μαρξ και η αισθητική, του Μιχαήλ Λίφσιτς

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ). Μια σαν τις 10άδες / 100άδες άλλες κενές ουσιαστικού κοινωνικού αγωνιστικού περιεχόμενου από τους απανταχού διαχειριστές του αστικού κράτους, που περιορίζονται στο “φαίνεσθαι”. Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε το 1992 και γιορτάζεται παγκοσμίως, στοχεύοντας -υποτίθεται, στην ευαισθητοποίηση και προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και την κοινωνική κινητοποίηση για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής -αρκεί το κράτος (στη χώρα μας ακόμη περισσότερο) να μη δώσει δεκάρα τσακιστή.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα

Πέρσι (πχ) τέτοιες μέρες είχαμε το θλιβερό podcast του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντά, μια δυναμική γυναίκα που μοιράζεται θαρραλέα το δράμα της και τη ζωή της με τον ενήλικα αυτιστικό γιο της με τις καθημερινές ιστορίες από τη ζωή της

Από την πλευρά του το Τσιπρέικο -δια στόματος Αλέξη ζήτησε “να υλοποιηθεί το σύνθημα του αναπηρικού κινήματος «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς»”, ενώ το 2020 ζητούσε “να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη για όλους και όλες”, ξεχνώντας πως όταν ήταν κυβέρνηση μιλώντας για “τομές που εκκρεμούσαν για δεκαετίες”, προχώρησε στην ήδη θεσμοθετημένη “θεσμική αναγνώριση” ΑμεΑ στη διοίκηση και τις υπηρεσίες του κράτους, γενικεύοντας την επίθεση στα δικαιώματά τους -«πακέτο» με την προσπάθεια παραπέρα χειραγώγησης των αναπηρικών οργανώσεων…. οδηγώντας σε «λουκέτο»  Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες κά.

ΣΕΑΑΝ – ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κανονικά η εκδήλωση στις 3 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα παρά την άρνηση του Δήμου να δώσει άδεια

Μοιραστείτε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο