Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο κοινός ο αγώνας και η αλληλεγγύη των κομμουνιστών στην ΕΕ

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Αυτό δεν θα το δεις σε κανέναν αστικό πολιτικό σχηματισμό όσο κι αν το αναζητήσεις. Εκπροσωπούν διαφορετικά συμφέροντα των μονοπωλίων. Οι κομμουνιστές εκπροσωπούν την διεθνή αλληλεγγύη των εργαζομένων.

Ήταν η σειρά του ΓΓ Ιταλίας Μ.Ρίτσο να ανταποδώσει την επίσκεψη του Κουτσούμπα και τον χαιρετισμό του στην Ρώμη. Χαιρέτησε την τεράστια συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα και μας τραγούδησε και το Παντιέρα Ρόσα  δηλώνοντας

“Ντροπή, ντροπή! 

Οι νεκροί της αντίστασης ενάντια στο ναζισμό – φασισμό θα στριφογυρνάνε μέσα στους τάφους τους,  όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα τραγουδάνε τα τραγούδια μας”.

Πριν λίγες μέρες ένα σποτάκι για τις Ευρωεκλογές με την συμμετοχή των ΚΚ Ιταλίας, Σουηδίας, Ισπανίας και του ΚΚΕ έκανε τον γύρο της Ευρώπης.

Είχε προηγηθεί η κοινή δήλωση των 25 ΚΚ για τις Ευρωεκλογές της ΕΕ των μονοπωλίων.

Είχε προηγηθεί ακόμη η εκχώρηση των συμβόλων του ΚΚΕ στο ΚΚ Ιταλίας για να μπορέσει να έχει συνδυασμούς σε όλη την Ιταλία.

Πρόσφατα το ΚΚ Τουρκίας έστειλε αγωνιστικό χαιρετισμό στο Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας.

“Το Türkiye Komünist Partisi – TKP χαιρετίζει το ΚΚ Σουηδίας που με την καμπάνια του “Όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση” υψώνει την φωνή του για την επαναστατική προοπτική στις επικείμενες Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία σας για την δημιουργία πλατφόρμας αντίστασης ενάντια στην ΕΕ που διαλύει τις ψευδαισθήσεις και συμβάλλει στην οργάνωση και συστράτευση για μια σοσιαλιστική προοπτική.

Σαν αδελφό κόμμα στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο κόμμα και σε όλους τους υποψήφιους του σαυτόν τον αγώνα”

Οι αστικοί πολιτικοί σχηματισμοί εκπροσωπούν διαφορετικά συμφέροντα των μονοπωλίων. Οι κομμουνιστές της Ευρώπης εκπροσωπούν μόνο τους λαούς τους και ο αγώνας τους είναι κοινός.