Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Μητροπολίτης Μόρφου και σε ρόλο… σεισμολόγου: «Ήταν να γίνει σεισμός 7,5 ρίχτερ αλλά…»

Έχοντας μιλήσει επί παντός επιστητού, από την πανδημία μέχρι τις εκτρώσεις και τον… Αστερίξ, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος είπε να ασχοληθεί και με την σεισμολογία!

Ο γνωστός για τις σκοταδιστικές του απόψεις ιερωμένος δεν άφησε έξω από το «ρεπερτόριο» των ανορθολογικών του κηρυγμάτων τους πρόσφατους σεισμούς!

«Και εκεί που εμείς νομίζουμε ότι θα γίνει αυτός ο σεισμός, η καλή μας ουράνια μητέρα, η παναγία μας, γυρίζει τον διακόπτη προς τα κάτω, κι’ αντί να γίνει 7,5 γίνεται 5,5» σημείωσε σε πρόσφατο κήρυγμα του ο Μόρφου.

Αφενός δεν γνωρίζαμε ότι ο σεβασμιώτατος είχε γνώσεις σεισμολογίας, αφετέρου – εδώ είναι η έκπληξη – ποιός να το φαντάζονταν ότι η Παναγία ρυθμίζει τους σεισμούς με διακόπτη!

Πέραν της κωμικής και γελοίας πλευράς του ζητήματος, οι σεισμοί, οι πανδημίες και οι φυσικές καταστροφές είναι εξαιρετικά σοβαρά θέματα για να αποτελούν αντικείμενο παραφυσικών και πλήρως ανορθολογικών κηρυγμάτων ενός παπά.

Η περίπτωση του Μητροπολίτη Μόρφου – όπως και άλλων συναδέλφων του – θα ήταν άκρως γραφική και φαιδρή εάν δεν υπήρχε σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που παίρνει στα σοβαρά τις σκοταδιστικές τους ανοησίες.