Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ο πρόσφυγας αγκαλιάζει τους πρόσφυγες»

Επειδή ζούμε σε εποχές που κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν στον Αθλητισμό τον εθνικισμό και την εθνική υπεροψία, πρωτοβουλίες σαν αυτή της φωτογραφίας αξίζουν επαίνου πρέπει να πληθύνουν. Αυτό άλλωστε καλλιεργεί ο αθλητισμός, φιλία και αλληλεγγύη.

panionios

Ο Πανιώνιος, ομάδα μιας προσφυγικής συνοικίας κουβαλάει στο DNA της την προσφυγιά, άνοιξε τις πόρτες και την αγκαλιά της στους πρόσφυγες. Στον αγώνα με τον Ατρόμητο, η Θύρα 2 της Νέας Σμύρνης φιλοξένησε 30 προσφυγόπουλα μαζί με τους γονείς τους, σε μια προσπάθεια να αφήσουν πίσω τους την σκληρή θύμηση του πολέμου και να σταλεί ένα μήνυμα, να αγκαλιάσουμε τους πρόσφυγες.

Τα προσφυγόπουλα συνόδεψαν τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, και σαν πραγματικοί νικητές της ζωής, καθώς ξέφυγαν από ένα σκληρό και απάνθρωπο περιβάλλον σε μια εμπόλεμη χώρα, βρέθηκαν να κάνουν τον «Γύρο του Θριάμβου» στο χορτάρι του γηπέδου, καταχειροκροτούμενοι από τους φιλάθλους σε μια εξαιρετικά συγκινητική στιγμή.

Οι φανέλες των παικτών όπως ήταν φυσικό δόθηκαν στα παιδιά που γλίτωσαν από την φρίκη του πολέμου, ενώ το γήπεδο κοσμούσε ένα πανό που έγραφε: «Ο πρόσφυγας αγκαλιάζει τους πρόσφυγες».