Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ: Εβδομάδα της Επενδύσεως

Σχο­λιά­ζει ο Γιώρ­γος Παπα­σω­τη­ρό­που­λος //

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ: της Επεν­δύ­σε­ως Εβδομάδα

Πέρα­σε και η δέκα­τη-τρί­τη του δεκα­ε­φτά εβδο­μά­δα που με-το-που μπή­κε μας άλλα­ξε την ώρα. Ευτυ­χώς! Να αλλά­ζει και κάτι σε αυτή τη χώρα…

Στα καλά νέα, ντά­κιου­ρι φρά­ου­λα και παγω­μέ­νες γρα­νί­τες θα μπο­ρού­με να πίνου­με δίχως τύψεις φέτος το καλο­καί­ρι καθώς το ευρω­παϊ­κό δικα­στή­ριο ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των δικαί­ω­σε τους εργά­τες της Μανω­λά­δας κάτι που λόγω πολυ­πλο­κό­τη­τας της υπό­θε­σης (για­τί τι άλλο θα μπο­ρού­σε να φταί­ει;!) δεν είχε μπο­ρέ­σει να γίνει σε ελλη­νι­κό δικαστήριο.

Επί­σης το ημε­ρο­λό­γιο χθες έλε­γε πρω­τα­πρι­λιά-των ψεμά­των μέρα- και σύμ­φω­να με πηγές, εντός βου­λής υπήρ­χαν ευχές για «χρό­νια πολ­λά», τούρ­τες και μπα­λό­νια από βου­λευ­τές σε βου­λευ­τές. Γέλια και χαρού­με­νο κλί­μα, γεγο­νός που παρα­ξέ­νε­ψε τον Έλλη­να ψηφο­φό­ρο που δεν έχει κατα­λά­βει ακόμα.

Τέλος σε άλλα νέα, θυμά­στε που το ξεπού­λη­μα των αερο­δρο­μί­ων, δεν ήταν ξεπού­λη­μα αλλά επέν­δυ­ση, καθώς ξένοι επεν­δυ­τές θα έβα­ζαν τα χρή­μα­τά τους για να ανα­κάμ­ψει ο του­ρι­σμός και οι τοπι­κές επι­χει­ρή­σεις και μπλα­μπλα­μπλα; Λοι­πόν, «Δάνειο 968,4 εκατ. ευρώ για τα 14 αερο­δρό­μια υπέ­γρα­ψε η Fraport» το 1/3 εκ των οποί­ων τα παρα­χώ­ρη­σε η Alpha Bank. Δηλα­δή οι τρά­πε­ζες πτω­χεύ­ουν, ο λαός τις ανα­κε­φα­λαιο­ποιεί, για να το κάνει αυτό παίρ­νει μέτρα, τα οποία όμως υπο­στη­ρί­ζο­νται από τις τρά­πε­ζες. Βλέ­πε­τε κάτι περί­ερ­γο; Κάτι σαν να χρη­μα­το­δο­τείς κάποιον για να αγο­ρά­σει την περιου­σία σου και έπει­τα αυτός να σε υπερ­χρε­ώ­νει για να την χρη­σι­μο­ποιείς; Για τα αερο­πλά­να αυτά. Τα βαπό­ρια και τους φίλους τους παλιούς, τους δια­σώ­ζου­με ακόμα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο