Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, υπέρμαχος όλων των μακελειών των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, γνωστός υπέρμαχος όλων των μακελειών των ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες, πέθανε το Σάββατο, σε ηλικία 81 ετών, εξαιτίας καρκίνου στον εγκέφαλο.

Ο Μακέιν υποβαλλόταν από τον Ιούλη του 2017 σε θεραπεία για γλοιοβλάστωμα, μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου με ισχνές πιθανότητες επιβίωσης. Η οικογένειά του ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποφάσισε να διακόψει τη θεραπεία του, καθώς ο καρκίνος «κάλπαζε». Μία ημέρα μετά πέθανε.

Ο Τζον Μακέιν, γιος και εγγονός ναυάρχων, ήταν τα χρόνια της νιότης του πιλότος καταδιωκτικού του ναυτικού, και συμμετείχε στον πόλεμο του Βιετνάμ, όπου το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε, ο ίδιος τραυματίστηκε και αιχμαλωτίστηκε για πέντε χρόνια.

Παρέμεινε στη Γερουσία, δεύτερο σπίτι του για τριάντα πέντε χρόνια. Στήριξε τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα σε όλο τον κόσμο.

Ο Μακέιν έχει στηρίξει σχεδόν όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στις επαφές του αμερικανικού πολιτικού κατεστημένου με στελέχη των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (Σχετικές φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας). Είχε παίξει βρώμικο ρόλο τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μέση Ανατολή

Eεπέμενε να τάσσεται υπέρ ενός ισχυρού αμερικανικού στρατιωτικού ρόλου στο εξωτερικό.  Τασσόταν μονίμως υπέρ της ανόδου του προϋπολογισμού των ένοπλων δυνάμεων, ήταν εξάλλου πρόεδρος της επιτροπής της Γερουσίας για τις ένοπλες δυνάμεις ως τον θάνατό του.

Ο γερουσιαστής ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008, όταν και έχασε τις εκλογές από τον Μπάρακ Ομπάμα.