Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο ταλαντούχος πιανίστας Γιώργος Καραγιάννης

«Έφυγε» σε ηλικία μόλις 36 ετών, νικημένος από μια σπάνια μορφή καρκίνου, ο διακεκριμένος Έλληνας πιανίστας Γιώργος Καραγιάννης.

Ο Γιώργος Καραγιάννης είχε δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανία, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία και η Ταϋλάνδη. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 11 ετών, στην πόλη των Γρεβενών, όπου γεννήθηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε συμμετάσχει σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, όπου και είχε διακριθεί, ενώ στη μουσική του σταδιοδρομία παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου κοντά σε διεθνούς φήμης έλληνες και ξένους μουσικούς όπως οι: Donald Weilerstein, Maxim Mogilevsky, Aglika Genova & Liuben Dimitrov, Mikhail Voskresensky, Jerome Rose, Elisabeth Kufferath, Winfried Rademacher, Hideyo Harada, Kemal Gekic´, Reinhard Becker, Viktor Chuchkov, Ákos Hernádi, Eugene Mursky, Svetlana Smolina, Johan van Beek, Eduard Zilberkant, Δόμνα Ευνουχίδου, Έλενα Μουζάλα, Γιώργος Χατζηνίκος.

Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, παίζοντας με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της Δημόσιας Τηλεόραση και την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν και από τα ιδρυτικά μέλη της νεανικής μέταλ ροκ μπάντας Dark Nightmare.

Ναπολέων Σουκατζίδης Το μεγαλείο ενός αγωνιστή της Αντίστασης, του Θέμου Κορνάρου