Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παλαιστίνη: Οκτώ μέλη μίας οικογένειας σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

Οκτώ μέλη μίας οικογένειας σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ισλαμικού Τζιχάντ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

«Έξι μέλη της οικογένειας Αμπού Μάλχους, ανάμεσά τους τρία παιδιά και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στο σπίτι της οικογένειας στο Ντέιρ αλ Μπάλαζ στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», επεσήμανε στη διάρκεια της νύκτας το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Όμως σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν στα ερείπια του σπιτιού δύο ακόμη παιδιά νεκρά, σύμφωνα με την ιδία πηγή.Πλέον ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων από τις ισραηλινές επιδρομές ανέρχεται σε 34, ενώ 111 ακόμη έχουν τραυματιστεί από την Τρίτη σηματοδοτώντας την κλιμάκωση της βίας των ισραηλινών αρχών, που φουντώνει τη φωτιά της έντασης που σιγοκαίει εδώ και χρόνια στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τέθηκε σε εφαρμογή στις 05:30 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν στο AFP πηγή προσκείμενη στη διπλωματία της Αιγύπτου, που είχε αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο, και ανώτερο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

KKISRAEL