Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Διαμαρτυρία στην πρεσβεία του Μαρόκου για την σφαγή στη Μελίγια

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Μαρόκου στο Ψυχικό πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ, Σωματεία, Φοιτητικούς Συλλόγους και φορείς αναδεικνύοντας τις ευθύνες για τη σφαγή μεταναστών στη Μελίγια.

«Το βάρβαρο έγκλημα, η σφαγή μεταναστών στη Μελίγια, δεν θα μείνει αναπάντητο!», τονίζει το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας «την απάνθρωπη δολοφονία δεκάδων ξεριζωμένων μεταναστών στα σύνορα Μαρόκου – Ισπανίας».

Επισημαίνει ακόμα ότι «η κυβέρνηση του Μαρόκου, μαζί με την κυβέρνηση της Ισπανίας έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα χιλιάδων μεταναστών που διώχτηκαν από τις χώρες τους από τη φτώχεια και τους πολέμους.

Οι βρώμικες “συμφωνίες” μεταξύ ΕΕ και κρατών στα σύνορα της Ευρώπης, όπως και του Μαρόκου έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο μεταναστών και προσφύγων, καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και  οδηγούν χιλιάδες μετανάστες σε επικίνδυνους δρόμους, τους κάνουν έρμαιο κυκλωμάτων λαθρεμπόρων και άλλων μηχανισμών».

Σημειώνεται ότι στην κινητοποίηση υπάρχει παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Με tweet του το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι «οι κυβερνήσεις Μαρόκου – Ελλάδας με Αστυνομία υποδέχονται τους εργαζόμενους που καταγγέλλουν την σφαγή μεταναστών στη Μελίγια».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. «Οι νεκροί μετανάστες στη Μελίγια δεν θα ξεχαστούν. ΕΕ – κυβερνήσεις δολοφονούν», αναγράφει το πανό του ΜΑΣ.

Κοινό κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνουν η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, τα εργατικά συνδικάτα, η ΕΕΔΥΕ, οι Σύλλογοι Αυτοαπασχολούμενων, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, η ΟΓΕ και φορείς του λαϊκού κινήματος. Το κοινό κάλεσμα απευθύνθηκε από το βήμα της συγκέντρωσης που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενάντια στις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα