Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραλήρημα Βελόπουλου κατά εμβολίου-επιστημόνων με… άρωμα ρατσισμού

Με λεκτικές ακρότητες και αντεπιστημονική ρητορική ο πρόεδρος της ακροδεξιάς «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος επιχείρησε και πάλι να καλλιεργήσει κλίμα φόβου στην ελληνική κοινωνία.

«Περιμένει ο Πρωθυπουργός να πάω να εμβολιαστώ μαζί του και να πάρω το κόστος – ενώ έχω επιφυλάξεις – της επιλογής προς το θάνατο. Τον δικό μου πατέρα πειραματόζωο δεν θα τον κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο γνωστός τηλεπωλητής κεραλοιφών και… χειρόγραφων του Ιησού επιτέθηκε κατά της επιστημονικής κοινότητας μιλώντας απαξιωτικά και αφήνοντας υπαινιγμούς περί χρηματισμού όσων τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού, χωρίς βέβαια να παραθέσει κανένα στοιχείο. Μεταξύ άλλων, επιχείρησε να απαξιώσει και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Αλμπέρτ Μπουρλά λέγοντας πως «κάναμε μεγάλο επιστήμονα τον κτηνίατρο» (Αλήθεια, η κτηνιατρική δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιστήμες;).

Από το παραλήρημα Βελόπουλου δεν έλειψε το… «άρωμα ρατσισμού» (λείπει ο Μάης από την Σαρακοστή;), μιας και ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» επέλεξε να συνδιάσει το ζήτημα του εμβολιασμού από τον κορωνοϊό με την αντιμεταναστευτική ρητορική.

Πιο συγκεκριμένα απαντώντας στις κατηγορίες περί «ψεκασμένου» δήλωσε πως «προτιμώ να είμαι ψεκασμένος. Μπολιασμένος με κάθε Χασάν δεν θέλω να είμαι», αναπαράγοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τις θεωρίες συνωμοσίας περί αλλοίωσης του DNA εξαιτίας του εμβολίου.

Η προσπάθεια του Βελόπoυλου να παρουσιάσει μια δήθεν εικόνα σύγκρουσης με την κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την πανδημία (κίνημα κατά της μάσκας, άρνηση εμβολίου, κλπ) δεν μπορεί να κρύψει ότι συμφωνεί με τα μπούνια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική που απ’ τη μια αφήνει τους εργαζόμενους και το λαό απροστάτευτο και από την άλλη πριμοδοτεί το μεγάλο κεφάλαιο που λυμαίνεται τον χώρο της Υγείας.