Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραπληροφόρηση σχετικά με τον τραυματισμό εργαζόμενου στην Καισαριανή _ανακοίνωση του δήμου και Συλλόγου εργαζόμενων

Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας διαστρεβλωμένα από τα αστικά ΜΜΕ _ΜΚΔ κλπ. “πρόθυμους” με τίτλο copy-paste “Τώρα!! – Ακρωτηριασμός συμβασιούχου υπαλλήλου στο Δήμο Καισαριανής – Δούλευε με εργαλεία χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις” … “Ο άτυχος συμβασιούχος εργαζόμενος έχασε μέρος από το δάκτυλό του ενώ βοηθούσε συνάδελφό του με μηχάνημα περισυλλογής _ χωρίς να του έχει γίνει εκπαίδευση” κλπ.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 συνέβη εργατικό ατύχημα σε εργαζόμενο του Tμήματος Πρασίνου του Δήμου Καισαριανής.

Στην προσπάθεια του εργαζόμενου να συνδράμει σε εργασία υποβοηθώντας  καθήκοντα συναδέλφου του, επήλθε ακρωτηριασμός της ονυχοφόρου φάλαγγας στο άκρο του δακτύλου του. Αμέσως μετέβη στο ΚΑΤ με ασθενοφόρο, όπου έγινε ό,τι καλύτερο από το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ο εργαζόμενος αναρρώνει ήδη στο σπίτι του. Και στις δύσκολες αυτές στιγμές η Δημοτική Αρχή ως όφειλε στάθηκε στο πλευρό του εργαζόμενου, μεταβαίνοντας άμεσα στο νοσοκομείο.

Την Πέμπτη το πρωί, πριν την ανάληψη της πρώτης βάρδιας, ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Τεχνικών Συνεργείων και Πρασίνου, Βαγγέλης Πλυτάς, συζήτησαν με τους εργαζόμενους για το συγκεκριμένο περιστατικό όσο και τα προβλήματα και τις αιτίες τους, αφού ο χώρος των ΟΤΑ αποτελεί σταθερά έναν από τους πρώτους στα εργατικά ατυχήματα. Επισήμαναν  για μια ακόμα φορά ότι η δημοτική αρχή είχε, έχει και θα έχει συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους του δήμου και θα τους στηρίζει με κάθε τρόπο.

Θέτει εμπράκτως ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την προστασία των εργαζόμενων, την ανάγκη για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Εξάλλου, το εργατικό ατύχημα έγινε σε εργαζόμενο που είχε προσληφθεί με 8μηνα του ΟΑΕΔ και παραμένει στη θέση του με δικαστικές αποφάσεις με τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι συστηματικά απόντες από τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, οι θερμοί υποστηρικτές όλων των αντεργατικών νόμων των εκάστοτε κυβερνήσεων ας σταματήσουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους και την ασφάλειά τους και να παραποιούν τα γεγονότα και τα λόγια του Δημάρχου στους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης.Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής Σύλλογος Εργαζόμενων Δήμου Καισαριανής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα του πολύπαθου κλάδου μας που μετράει σειρά αντεργατικών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια.  Ο συνάδελφος Γ.Σ  παρατασιούχος (με ασφαλιστικές αποφάσεις) του ΟΑΕΔ βοηθώντας συνάδελφό του, τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα την απώλεια του άκρου του δάχτυλου του.
Το περιστατικό έγινε την Τετάρτη 5/6 το πρωί, σε συνεργείο που είχε αναλάβει την αποκομιδή κλαδιών στο χώρο των ξύλινων.

Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο συνοδευόμενος από εργαζόμενο και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψε στο σπίτι του. Στο σύνολο της παραμονής του μαζί του ήταν συναδέλφισσα μας από το ΔΣ του Συλλόγου μας και η δημοτική αρχή.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο μας ταχεία ανάρρωση και ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του ΚΑΤ για την άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού.

Και αν αυτή τη φορά δεν θρηνήσαμε θύμα, δεν μπορούμε να σιωπάμε στην πολιτική που στο όνομα της μείωσης του κόστους, αποψιλώνει τις υπηρεσίες από μόνιμο προσωπικό, γενικεύει τις ελαστικές μορφές εργασίας, υπονομεύοντας την απόκτηση κρίσιμης εμπειρίας και εξειδίκευσης στο αντικείμενο της δουλειάς του. Δεν είναι τυχαίο που πολλά εργατικά ατυχήματα αφορούν εργαζόμενους συμβασιούχους που βρίσκονται σε μόνιμη ανασφάλεια, με ελλιπή εκπαίδευση και διαρκή περιπλάνηση. Είναι συνάδελφοι που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, κρατάνε ζωντανές τις παροχές προς τον λαό της πόλης μας και το κράτος τους αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμους, στέκεται απέναντι σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Το Δ.Σ του Συλλόγου
6 Ιουνίου 2024

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter