Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αγ. Δημητρίου: Καταγγέλλει την ενέργεια των φασιστοειδών Τζήμερου-Κρανιδιώτη να ζητήσουν τη μετονομασία της πλατείας Άρη Βελουχιώτη

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας. Η προσφορά του Άρη Βελουχιώτη, πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, βρίσκεται στους αγώνες του σήμερα.

Την απαράδεκτη ενέργεια του μορφώματος «Νέα Δεξιά», των αντικομουνιστών ακροδεξιών, των Τζήμερου – Κρανιδιώτη, να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου τη μετονομασία της πλατείας Άρη Βελουχιώτη καταδικάζει το Παράρτημα Αγίου Δημητρίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Ο Άρης Βελουχιώτης πρωτοστάτησε, με την καθοδήγηση του ΚΚΕ και ως στέλεχος του Κόμματος, στην οργάνωση της ένοπλης αντίστασης του λαού μας από την πρώτη στιγμή, για τη συγκρότηση, την ανάπτυξη και τη νικηφόρα δράση του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) που υπήρξε το οπλισμένο χέρι της μεγάλης λαϊκής ΕΑΜικής Αντίστασης κατά του ναζί κατακτητή.

Η Ιστορία δεν παραχαράσσεται! Ο λαός έχει ιστορική μνήμη!

Είναι βέβαιο ότι οι αιτούντες της μετονομασίας, ως ιδεολογικοί απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών κατακτητών, τρομάζουν από τους αγώνες του λαού και των πρωτοπόρων αγωνιστών, σαν τον Άρη Βελουχιώτη, που με το όπλο στο χέρι έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για να σωθεί ο λαός από την πείνα, για να ζήσει σε μία ελεύθερη Ελλάδα δίχως αφεντικά.

Όταν ο λαός το αποφασίσει μπορεί να σπάσει τις αλυσίδες του!

Αυτό μας απέδειξε η πάλη του λαού μας, που συσπειρωμένος στο ΕΑΜ και στο ένοπλο τμήμα του, τον ΕΛΑΣ, με πρωτοκαπετάνιο τον Άρη, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες κατάφερε να απελευθερώσει μεγάλο μέρος της Ελλάδας και να συγκροτήσει λαογέννητους θεσμούς στην Τοπική Διοίκηση, στην Εκπαίδευση, στη Δικαιοσύνη. Έφτιαξε νοσοκομεία και σχολεία, αναπτύχθηκε ο Πολιτισμός, καθώς μεγάλο μέρος του πνευματικού κόσμου εμπνεύστηκε από τον μεγαλειώδη αγώνα. Η τεράστια δύναμη του ΕΑΜ ήταν αυτή που συνέβαλε στις επιτυχημένες απεργίες και συλλαλητήρια ενάντια στην επιστράτευση, που απέτρεψαν τη μεταφορά χιλιάδων Ελλήνων στα ναζιστικά στρατόπεδα εργασίας.

Από αυτήν την ηρωική δράση του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ την περίοδο της ναζιστικής κατοχής ο λαός μας διδάσκεται και εμπνέεται στους αγώνες του σήμερα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η χρονική στιγμή αυτής της απαράδεκτης ενέργειας που έρχεται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας και την ιστορία του τόπου μας. Συμβαίνει την περίοδο που χιλιάδες λαού και νεολαίας βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα και στη γειτονιά μας για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη! Για να μη γίνονται οι ζωές μας βορά στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών και όσων τους ανοίγουν δρόμους μέσα από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεών τους.

Δεν ξεχνάμε, συνεχίζουμε…».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα