Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιφέρεια Αττικής: «Η διοίκηση Πατούλη “μετακινεί” όποιον συνάδελφο έχει άποψη, όποιον δεν σκύβει το κεφάλι»

Για «μετακινήσεις», από την περιφερειακή αρχή Πατούλη – ΝΔ, όποιου εργαζομένου «δεν κλείνει τα μάτια του σε ό,τι συμβαίνει γύρω του», όπου «έχει άποψη, που χαλάει τη σούπα μερικών», όποιου «δεν σκύβει το κεφάλι», κάνει λόγο ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

«Οι καταγγελίες συνεχείς, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι “δεν κάνουν κατάχρηση” του “εργοδοτικού τους” δικαιώματος, όσο κι αν προσπαθούν να κρύψουν τις συνεννοήσεις που κάνουν με τον υπουργό Εσωτερικών και την κυβέρνηση για την άμεση προώθηση αντεργατικών ρυθμίσεων για τις “μετακινήσεις” κλπ. Ζήλος, σβελτάδα και αμεσότητα που αφορούν βέβαια μόνο την ενίσχυση και θωράκιση αντεργατικών ρυθμίσεων και όχι την ικανοποίηση των συλλογικών μας διεκδικήσεων» επισημαίνει και προσθέτει ότι «αυτή τη φορά “θύμα” συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων έπεσε η προϊσταμένη του Τμήματος Γραμματειακής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Βορείου Τομέα, που με απόφαση περιφερειάρχη μετακινείται στο Τμήμα Ανωνύμων Εταιρειών της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Βόρειου Τομέα, Τμήμα του οποίου οι αρμοδιότητες εδώ και καιρό έχουν καταργηθεί».

Υπογραμμίζει πως «αντί να σκύψουν και να διερευνήσουν τις αναφορές που έκανε η συναδέλφισσα, την “μετακινούν”! Αντί να παρέμβουν να σταματήσει η τρομοκρατία, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Αντί να ακούσουν τις προτάσεις για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, κωφεύουν. Εύγε» και συμπληρώνει πως «για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν ποιους εργαζόμενους επιλέγουν να βάζουν απέναντι», αλλά και πως «για άλλη μια φορά δείχνουν στους εργαζόμενους το πώς εννοούν τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Ξεκαθαρίζει καταλήγοντας ότι «να ξέρουν όμως ότι όσα αντεργατικά “εργαλεία” και να χρησιμοποιήσουν, οι εργαζόμενοι δεν θα σκύψουν το κεφάλι, δεν θα κλείνουν τα μάτια τους. Θα συνεχίσουν να αντιπαλεύουν την τρομοκρατία, την αυθαιρεσία, τις αντεργατικές επιλογές και την πολιτική σας».

902.gr

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας