Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποινές με κόψιμο κονδυλίων και προσλήψεων σε δημόσιο και σχολεία αν δεν μειώσουν το ρεύμα!

«Μαχαίρι» σε κονδύλια και προσλήψεις σε δημόσιο και σχολεία αν δεν μειώσουν το ρεύμα! Αυτό ανακοίνωσαν επί της ουσίας πριν λίγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Με τιμωρία απειλούνται όσοι δεν πετύχουν το στόχο που θέτει η κυβέρνηση για μείωση κατά 10% -το 2023- της κατανάλωσης ενέργειας στους σχεδόν 2500 φορείς του δημοσίου, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι σχολικές επιτροπές, ενώ οι δήμοι που δεν θα μειώσουν π.χ. τον οδοφωτισμό δεν θα λάβουν την έκτακτη χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια!

Όσοι φορείς του δημοσίου δεν “πιάσουν” το στόχο θα μείνουν εκτός προγραμματισμού προσλήψεων, δηλαδή η αναγκαία κάλυψη των κενών σε προσωπικό συνδέεται ευθέως από το πόσο θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας!

Επίσης, όλοι οι φορείς του Δημοσίου πρέπει να ορίσουν “ενεργειακό υπεύθυνο” που θα ελέγχει την κατανάλωση ενέργειας και αν δεν τον ορίσουν τότε και πάλι κινδυνεύουν με τιμωρία!

Οπως ειπώθηκε, οι κυρώσεις εφαρμόζονται ήδη για όσους φορείς δεν έχουν ορίσει ενεργειακό υπεύθυνο καθώς η σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση έχει εκδοθεί από τον περασμένο Ιούλιο. Συμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών έως σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί οι 221 από τους συνολικά 2495 φορείς του Δημοσίου.

Οσο για τις προσλήψεις ο Μάκης Βορίδης είπε ότι εντός του Σεπτέμβρη το υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσει για το νέο προγραμματισμό προσλήψεων με κριτήριο και την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ανά φορέα του Δημοσίου.

Ανάλογες «συστάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας» θα ανακοινωθούν για τον ιδιωτικό τομέα και τα νοικοκυριά, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο λαός καλείται -και μέσω αυτών των ανακοινώσεων- να πληρώσει το λογαριασμό της εμπλοκής της χώρας στην πολεμική σύγκρουση των ευρωατλαντικών με τη Ρωσία στην Ουκρανία όπως εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκαν οι υπουργοί

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είπε «κακά τα ψέματα όλο αυτό το πράγμα που ζούμε δεν είναι μια κατάσταση αγοράς, είναι ένα ζήτημα γεωπολιτικό, είναι μια σύγκρουση, είναι οι συνέπειες τη στάσεως της ΕΕ και της Ελλάδας απέναντι στα Ρωσο-ουκρανικά και είναι οι συνέπειες των επιλογών που κάνει η Ρωσία απέναντι στην ΕΕ κυρίως…». Ενώ οι άλλοι δυο υπουργοί αναφέρθηκαν στον στόχο για μείωση των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου.

Δηλαδή ο λαός πληρώνει τις κυρώσεις και την επιλογή να μειωθεί η εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου υπέρ της εισαγωγής του ακριβότερου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ!

Πηγή: 902.gr

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας