Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε ΔΩΡΕΑΝ την Κυριακή 17 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Όρνιθες – Ο Καραγκιόζης στη Χώρα των Πουλιών στο ΚΠΙΣΝ

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς, δημιουργεί ένα πολύχρωμο λυρικό παραμύθι εμπνευσμένο από τους λαϊκούς ήρωες του θεάτρου σκιών και την αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη. Ενενήντα γιγαντιαίες φιγούρες ζωντανεύουν σε έναν μπερντέ 45 τετραγωνικών μέτρων με τη φωνή του Ηλία Καρελλά, του Χρήστου Θηβαίου (Τσαλαπετεινός), της Τζώρτζια Κεφαλά του συγκροτήματος Μπλε (Αηδόνα), ενώ στο ρόλο του Προμηθέα συναντάμε τον Θάνο Κοσμίδη από το συγκρότημα Burger Project. Τη μουσική της παράστασης έγραψαν οι String Demons, οι οποίοι παίζουν και τραγουδούν ζωντανά στη σκηνή. Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival 2018. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ. Συγγρού). Τηλ.: 2168091001, 002, 003. Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σταμάτης Κραουνάκης + «Σπείρα Σπείρα» στα Σπάτα (ΔΩΡΕΑΝ)

«Τα παιδιά της Σφίγγας» (Σταμάτης Κραουνάκης + «Σπείρα Σπείρα»), το θρυλικό λαϊκό πρόγραμμα που τόσο αγαπήθηκε, θα παρουσιαστεί στα Σπάτα, την Παρασκευή 15 Ιούνη στις 21.00, στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων.

ΘΕΑΤΡΟ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Λιπάσματα 2018 «Φεστιβάλ στη θάλασσα»» στη Δραπετσώνα

Επανέρχεται δριμύτερο το «Φεστιβάλ στη θάλασσα» στη Δραπετσώνα. Το Φεστιβάλ «ανοίγει» η θεατρική παράσταση «…γιατί οι όμορφες θλιβερές ιστορίες είναι παγκόσμιες!!» από την ομάδα ”Indigo” του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Περισσότερα για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη σελίδα του στο Facebook. Στην Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας (Γρ. Λαμπράκη). Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Στον κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη

Εγκαινιάζεται η αναδρομική έκθεση/σκηνική εγκατάσταση «Δωμάτια μνήμης. Περιπλάνηση στον κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη» ανοίγοντας το μεγάλο αφιέρωμα του Φεστιβάλ Αθηνών στη μεγαλύτερη ελληνίδα δραματουργό. Μια «θεατρική πόλη» με δώδεκα ξεχωριστά δωμάτια, όσα και τα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη αναπαριστούν τον κλειστό, ονειρικό χώρο και< το θέατρο του Παράλογου, με το οποίο η Αναγνωστάκη συνομίλησε ιδίως στα πρώτα της έργα. Την έκθεση επιμελείται η Δήμητρα Κονδυλάκη. Στο πλαίσιο της έκθεσης κυκλοφορεί κατάλογος με την υποστήριξη της διεύθυνσης Γραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού. Πειραιώς 260,Ταύρος. Ώρα: καθημερινά από 19:00 ως τις 24:00. eίσοδος ελεύθερη.