Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Κυριακή 4 Μαρτίου (ΔΩΡΕΑΝ)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Εκθεση με έργα του Γιώργη Βαρλάμου

Η ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματος, τιμώντας τον μεγάλο κομμουνιστή ζωγράφο – χαράκτη Γιώργη Βαρλάμο(1922 – 2013), οργανώνει από αυτή την Παρασκευή, 15 Δεκέμβρη, έως τις 11 Μάρτη 2018, έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας 11, κοντά στη στάση του μετρό «Ευαγγελισμός»), με θέμα «Τ’ αγριολούλουδα του Βαρλάμου».

Σήμερα Κυριακή 4 Μάρτη (πρώτη Κυριακή κάθε μήνα), αλλά και την Τρίτη 6 Μάρτη (Μέρα Μνήμης «Μελίνα Μερκούρη») η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Για την Κυριακή, οργανωμένες ξεναγήσεις προγραμματίστηκαν στις 11 π.μ. και στη 1 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το τελευταίο σημείωμα

Θέμα της ταινίας είναι η εκτέλεση από τους Γερμανούς των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, την 1η Μάη 1944. Ο Παντελής Βούλγαρης μεταφέρει το κοινό στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν από την Πρωτομαγιά του ’44, παρουσιάζοντας ανθρώπους και γεγονότα, με κεντρικό πρόσωπο τον 34χρονο ήρωα κομμουνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη.

«Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία του Ραούλ Πεκ «Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς». Η ταινία πραγματεύεται την περίοδο από το 1843 μέχρι το 1847. Δηλαδή την περίοδο που ο Καρλ Μαρξ γνωρίζεται με τον Φρίντριχ Ένγκελς και ξεκινούν μαζί την κοινή τους πορεία, που πρόσφερε στο εργατικό κίνημα το θεωρητικό και πολιτικό θεμέλιο του επιστημονικού σοσιαλισμού.

ΘΕΑΤΡΟ

«Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα!…» στο θέατρο «Αλίκη»

Μία παράσταση που ξεδιπλώνει στιγμές από τη ζωή και την καριέρα του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργου Ζαμπέτα, ανεβαίνει στο θέατρο «Αλίκη», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

 Οι «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη» στη σκηνή

«Γυναίκες του Παπαδιαμάντη» είναι ο τίτλος της παράστασης που ανεβαίνει από 15 Δεκέμβρη, στο θέατρο «Χώρα», σε σύνθεση Κειμένων – σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Η Νένα Μεντή μαζί με την Ερση Μαλικένζου, την Ευγενία Δημητροπούλου, την Χριστιάννα Ματζουράνη, την Μαριάννα Τουντασάκη και την Εφη Σακελλαρίου θα ζωντανέψουν τις ηρωίδες του Σκιαθίτη συγγραφέα.

«Μετά την Βάρκιζα» του Μυρώδη Αδαμίδη σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος για 2η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη

“Ρομπέν των δασών” στο Θέατρο Τέχνης

Ο πασίγνωστος και αγαπημένος μύθος του “Ρομπέν των Δασών” σε μια διασκευή που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης. Μια περιπέτεια εποχής, γεμάτη χιούμορ και ανατροπές. Μια υπέροχη ιστορία που μιλά για τη δύναμη του καλού, τη δικαιοσύνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη. Θεατρική διασκευή: Ανδρέας Φλουράκης. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης. Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14). Ώρες: 11.00& 15.00.

  • Τον «Γλάρο» του Σαίξπηρ παρουσιάζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,  σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιάννη Χουβάρδα. Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετ – Πεμ – Παρ: 20.30, Σαβ: 17.00 & 21.00, Κυρ: 19.00.

«Η αγάπη άργησε μια μέρα»

«Η αγάπη άργησε μια μέρα», στο θέατρο «Αργώ» της Αιμιλίας Υψηλάντη (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο). Πρόκειται για το γνωστό και αγαπημένο μυθιστόρημα της Λιλής Ζωγράφου, που μεταφέρει στη σκηνή, υπογράφοντας τη διασκευή και τη σκηνοθεσία, ο Ένκε Φεζολλάρι.

 «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» στο θέατρο «Στοά»

Ξεκίνησαν οι παραστάσεις του έργου «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» με τον Θανάση Παπαγεωργίου, στο θέατρο «Στοά».

Relax… Mynotis και συζήτηση με τους πρωταγωνιστές

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου και ο Γιάννος Περλέγκας μετά την παράσταση Relax… Mynotis, παραμένουν στη σκηνή και μοιράζονται με το κοινό τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, με αφορμή αυτό το ταξίδι μέσα στον νεοελληνικό χρόνο που αποτύπωσε μοναδικά στο κείμενό του ο Βασίλης Παπαβασιλείου. Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν Φρυνίχου 14, Πλάκα. Τηλ. 2103222464 & 2103236732.Εισιτήρια 15 ερώ και 10 ευρώ. Ώρα 20.00 Διάρκεια Παράστασης 80 λεπτά

«Το τίμημα» στο θέατρο «Ιλίσια»

Το έργο του Άρθουρ Μίλερ «Το Τίμημα», από τα γνωστότερα έργα του, με αυτοβιογραφικά στοιχεία, γραμμένο το 1967 και πολυανεβασμένο σε θεατρικές σκηνές παγκοσμίως με πιο πρόσφατη αυτή του Broadway και πρωταγωνιστή τον Danny De Vito, ανεβαίνει στο Θέατρο «Ιλίσια». Οι διαχρονικές αλήθειες του έργου του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα ζωντανεύουν και φωτίζονται από τη σκηνοθετική ματιά της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.