Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τρίτη 2 Ιουλίου

ΕΚΘΕΣΗ

  • Την έκθεση «Φωτισμένα» με δημιουργίες του Χρήστου Μποκόρου παρουσιάζει ο Δήμος Σιθωνίας στον χώρο πολιτισμού «Αποθήκη», με έργα ποικίλων διαστάσεων σε πανί και ξύλο. Από 9 μ.μ. Παραλία Νικήτης
  • Την έκθεση «Φωτισμένα»με δημιουργίες του Χρήστου Μποκόρου παρουσιάζει ο Δήμος Σιθωνίας στον χώρο πολιτισμού «Αποθήκη», με έργα ποικίλων διαστάσεων σε πανί και ξύλο. Από 9 μ.μ. Παραλία Νικήτης.

Η υψηλή ραπτική της αρχαιότητας

Στους εκθεσιακούς χώρους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου εκτίθενται πειραματικές ανασυνθέσεις μινωικών και μυκηναϊκών ενδυμασιών και παρουσιάζονται σε ειδικά οργανωμένες επιδείξεις. Εως τις 8/7.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Calexico live

Από την Τουσόν της Αριζόνας, οι Calexico −που πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη πόλη στα σύνορα του Μεξικού με την Καλιφόρνια− μετράνε πάνω από 20 χρόνια καριέρας, με φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο. Στη μουσική τους, κράμα από παραδοσιακούς λάτιν ήχους (mariachi, conjunto, cumbia, tejano) και κάντρυ, τζαζ και post-rock, αποδίδεται ο όρος desert noir. Το συγκρότημα έρχεται στις 21.00 στο Ηρώδειο για πρώτη φορά, με επιτυχίες από όλη τη δισκογραφία του. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018.

• «Αφιέρωμα στον Ντεμπυσσύ»: Είκοσι έξι νέοι σολίστ της ελληνικής μουσικής σκηνής παρουσιάζουν την τέχνη τους σε τέσσερις ημέρες αφιερωμένες στον σπουδαίο Γάλλο συνθέτη. Στις 9 μ.μ. Ωδείον, Ρηγίλλης και Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19.

• Η περιοδική έκθεση «Κυκλαδικά Στιγμιότυπα», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα στο Βυζαντινό Μουσείο, και η εικαστική εγκατάσταση σύγχρονης τέχνης « (l)imited souls» του Ιωάννη Μιχαλούδη έκαναν μόλις εγκαίνια. Εως 30/9. Στον Πύργο Crispi (Γλέζου), Χώρα Νάξου.

ΒΙΒΛΙΟ

Έζησα την Αθήνα της Μπελ Επόκ

Η Ενωση Γυναικών Φωκίδας και οι εκδόσεις Polaris παρουσιάζουν το βιβλίο του Μίλτου Λιδωρίκη «’Έζησα την Αθήνα της Μπελ Επόκ» στις 20.30 στο καφέ του κήπου του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα, τηλ. 2103610067). Μιλούν οι Νίκος Βατόπουλος, Παναγιώτης Κουφάκης και Γιώργος Χατζηδάκης.