Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πράγματα που ένας νέος ιδιοκτήτης σπιτιού συχνά δεν γνωρίζει

Ως νέος ιδιοκτήτης σπιτιού, θα αντιμετωπίσετε αρκετές προκλήσεις σχετικά με την απόκτηση και την διαχείρισή του. Ευτυχώς, έχουμε μερικές συμβουλές που ίσως κάνουν τον χειρισμό των προκλήσεων λιγότερο αγχωτικές.

Εντοπίστε τις βαλβίδες διακοπής αερίου και νερού

Για έναν νέο ιδιοκτήτη σπιτιού, το σπάσιμο ενός σωλήνα ή μια διαρροή αερίου στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει πανικό. Το να μην ξέρετε πώς να κλείσετε το νερό και το αέριο δεν θα σας προκαλέσει μόνο άγχος. αλλά θα μπορούσε να βλάψει σε μεγάλο βαθμό το σπίτι σας και την υγεία της οικογένειάς σας. Επενδύστε χρόνο για να εντοπίσετε ή και να επιδιορθώσετε αυτούς τους διακόπτες πριν από μια έκτακτη ανάγκη.

Αποθηκεύστε τα σημαντικά έγγραφα σε ασφαλές μέρος μακριά από το σπίτι

Κρατήστε τα έγγραφα που σχετίζονται με το σπίτι σας για όσο διάστημα το έχετε. Αυτό περιλαμβάνει το συμβόλαιο, την υποθήκη, τη σύμβαση αγοραπωλησίας, την εγγύηση του σπιτιού, τις αποδείξεις για οποιαδήποτε συσκευή ή ανακαίνιση κτλ. Είναι καλύτερο να τα διατηρείτε όλα σε ένα μέρος, όπως μια θυρίδα ασφαλείας ή ένα αδιάβροχο κουτί.

Διαβάστε την αναφορά επιθεώρησης οικίας

Η αναφορά επιθεώρησης του σπίτι προσφέρει σε έναν νέο ιδιοκτήτη μια πληθώρα πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του σπιτιού. Κρυμμένα ζητήματα συντήρησης, την ηλικία των βασικών συσκευών, την κατάσταση της στέγης και πολλά άλλα. Διαβάστε την με προσοχή για να πάρετε μια ιδέα για το είδος των επισκευών που χρειάζεστε ή που θα αντιμετωπίσετε. Αν δεν γνωρίζετε πολλά σχετικά με αυτό το ζήτημα μπορείτε να απευθυνθείτε Οικονομάκης Χρήστος Διεθνής Δικηγορική Εταιρεία.

Ένας νέος ιδιοκτήτης σπιτιού πρέπει να αλλάξει τις κλειδαριές

Οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν εφεδρικά κλειδιά σε σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή τους. Όταν μετακομήσετε, δεν γνωρίζετε πόσα άλλα άτομα εξακολουθούν να έχουν κλειδιά για το σπίτι σας. Γι ‘αυτό ένας νέος ιδιοκτήτης σπιτιού πρέπει να ανταλλάξει όλες τις κλειδαριές το συντομότερο δυνατό. Εάν έχετε τυπικές κλειδαριές, μπορείτε να καλέσετε έναν κλειδαρά ή απλά να επανακλειδώσετε τις τρέχουσες κλειδαριές πόρτας αφαιρώντας τον κύλινδρο κλειδώματος και αλλάζοντας τους πείρους.

Ένας νέος ιδιοκτήτης σπιτιού πρέπει να αναβαθμίσει τον πίνακα διακοπτών

Ο καθένας πρέπει να επαναφέρει περιστασιακά έναν ηλεκτρικό διακόπτη. Αυτή είναι μια εύκολη δουλειά, αν γνωρίζετε πού βρίσκεται το κιβώτιο του διακόπτη και ποιος διακόπτης ελέγχει ποιο κύκλωμα. Με λίγη τύχη, θα βρείτε σχετικές ετικέτες – αν όχι, ένας νέος ιδιοκτήτης σπιτιού πρέπει να επισημαίνει ποιοι διακόπτες ελέγχουν ποια μεμονωμένα κυκλώματα.

Ελέγξτε τους συναγερμούς πυρκαγιάς και τους ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα

Η Εθνική Ένωση Πυροπροστασίας συνιστά την εγκατάσταση συναγερμών καπνού σε κάθε υπνοδωμάτιο, έξω από κάθε χώρο και σε κάθε επίπεδο του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένου του υπόγειου. Επίσης, σε κάθε σπίτι πρέπει να υπάρχει ένας ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα σε κάθε όροφο, ένας σε κάθε χώρο ύπνου και ένας στο υπόγειο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετούς ανιχνευτές στο νέο σας σπίτι, ότι δεν είναι μεγαλύτεροι των επτά ετών και ότι είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας.